Tijdelijke woonplek voor Oekraïense vluchtelingen in Soesterberg

Vorige week kregen 24 Oekraïense vluchtelingen een tijdelijke woonplek in Soesterberg. Het gaat om acht woningen van woningcorporatie Portaal aan de Van Angeren- en Plesmanstraat in Soesterberg. Daarvoor hadden deze Oekraïense vluchtelingen een tijdelijke opvangplek bij Hotel Kontakt der Kontinenten. Voor een paar Oekraïense vluchtelingen is dit nog steeds hun tijdelijke verblijfplaats, in augustus zullen de laatste Oekraïense vluchtelingen hier vertrekken.

Sloopwoningen

Het betreft sloopwoningen van Portaal. De woningcorporatie gaat in totaal 32 beneden-bovenwoningen aan de Van Angerenstraat en Plesmanstraat in Soesterberg slopen. Hiervoor in de plaats komen twee woongebouwen met in totaal 62 appartementen. De sloop vindt naar verwachting in het voorjaar van 2023 plaats. Volgens de voorlopige planning is de nieuwbouw klaar in 2024.

Begeleiding en ondersteuning door gemeente Soest

De gemeente Soest is erg blij dat Portaal deze woningen beschikbaar heeft gesteld. Daarnaast biedt de gemeente Soest begeleiding en ondersteuning met onder andere taal, werk, zorg & welzijn, onderwijs, vrije tijdsbesteding. Zie voor meer informatie hierover soest.nl/Oekraïne.

In twee weken een tijdelijk nieuw huis

De woningen zijn de afgelopen weken klaargemaakt voor de tijdelijke opvang en voldoen aan alle veiligheidseisen die de gemeente en de Veiligheidsregio Utrecht aan de woningen stellen. Een bijzondere prestatie van H2Bouw, specifiek Hans van Breukelen en zijn team. Zij hebben - in ruim twee weken tijd - de woningen omgetoverd tot een tijdelijk nieuw thuis.

Gemeente elke vrijdagochtend in wijkkantoor

De gemeente Soest is elke vrijdagochtend aanwezig in het wijkkantoor van Portaal aan de Van Angerenstraat, om met nieuwe en huidige bewoners in gesprek te gaan