Verkeershinder A1 knooppunt Eemnes

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 24 juni 21.00 uur tot maandag 27 juni 05.00 uur verschillende onderhoudswerkzaamheden uit aan de verbindingsweg van de A1 vanuit Amersfoort naar de A27 richting Utrecht ter hoogte van knooppunt Eemnes. Tijdens deze werkzaamheden is de verbindingsweg afgesloten en wordt het verkeer via af- en oprit Eemnes (34) omgeleid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

Planning en hinder werkzaamheden

  • Vrijdag 24 tot maandag 27 juni: afsluiting verbindingsweg van de A1 vanuit Amersfoort naar de A27 richting Utrecht ter hoogte van knooppunt Eemnes.

Verkeer wordt omgeleid via de A27 richting Almere om bij af- en oprit Eemnes (34) te keren. Verkeer moet rekening houden met een omleiding en extra reistijd tot 10 minuten.

Dit extra weekend betreft geannuleerde werkzaamheden die vanwege slechte weersomstandigheden in het weekend van 19 – 23 mei niet door konden gaan.

Omvangrijke klus

Het groot onderhoud aan knooppunt Eemnes is een omvangrijke klus. In 7 weekenden brengt Rijkswaterstaat onder andere 8,3 kilometer nieuw asfalt aan, vervangen zij 24 voegovergangen van 12 viaducten, circa 30 detectielussen en 9 kilometer vangrails. De afsluitingen worden ook gebruikt voor het uitvoeren van reguliere onderhoudswerkzaamheden zoals maaiwerkzaamheden, reinigen goten en herstellen asfaltschades.

Overleg met de regio

De werkzaamheden zijn gepland in overleg met de regio. Hierbij is rekening gehouden met evenementen in de regio. Ook is gekeken naar overige werkzaamheden aan de weg in de omgeving om te zorgen dat er voldoende alternatieven zijn voor het verkeer.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over groot onderhoud knooppunt Eemnes en de hinder per weekend op de website van Rijkswaterstaat of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.