Verspreiding stempassen voor de verkiezing van het Europees Parlement

Op donderdag 23 mei vindt de verkiezing van het Europees Parlement plaats. Alle kiesgerechtigden van de gemeente Soest kunnen vanaf dinsdag 30 april hun stempas in de brievenbus verwachten. De kandidatenlijsten worden vanaf 9 mei huis-aan-huis verspreid.

Met de stempas staat het inwoners vrij om op 23 mei in elk stembureau in Soest of Soesterberg te stemmen. De stempas is voorzien van een aantal beveiligingskenmerken waardoor het niet mogelijk is om meerdere malen een stem uit te brengen. Inwoners moeten deze stempas samen met een geldig identiteitsbewijs (zoals paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs) meenemen naar het stembureau. Een identiteitsbewijs dat maximaal 5 jaar is verlopen, is ook geldig. De stembureaus zijn op 23 mei geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur.

Wanneer iemand geen stempas heeft ontvangen of deze verloren is, dan kan deze in eigen persoon en op vertoon van een geldig identiteitsbewijs, tot uiterlijk woensdag 22 mei tot 12.00 uur een vervangend exemplaar aanvragen bij team Burgerzaken in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1. Wanneer men de oorspronkelijke stempas weer terugvindt, dan is deze niet meer geldig en kan hiermee geen stem worden uitgebracht. Het nummer van die stempas is namelijk vervallen verklaard.

Meer informatie over deze verkiezing vindt u op de pagina over de verkiezingen of www.elkestemtelt.nl

Naar overzicht