Week van de veiligheid - Samenwerking Meld Misdaad Anoniem

Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Week 41 (5 - 11 oktober 2020) is daarom omgedoopt tot de Week van de Veiligheid. Om criminaliteit en ondermijning weerstand te bieden gaat  de Gemeente Soest samenwerken met Stichting Meld Misdaad Anoniem. Op donderdag 17 september jl. werd de overeenkomst getekend in het gemeentehuis. 

Een veiligere wijk

Burgemeester Rob Metz: “Door de meldingen van Meld Misdaad Anoniem (M.) zijn wij straks nog beter op de hoogte van mogelijk criminele activiteiten in onze gemeente. Nu al worden regelmatig hennepkwekerijen ontdekt naar aanleiding van tips bij M. Meldingen waar de politie niet verder mee kan, kunnen wij in sommige gevallen juist wel bestuursrechtelijk aanpakken. Daarom roep ik inwoners op om te blijven melden, al dan niet via M. Het leidt echt tot zichtbaar resultaat en een veiligere wijk!” 

Wat is Meld Misdaad Anoniem?

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit. Je kunt bij M. melden over bijvoorbeeld moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting, drugs-, wapen- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kun je bij M. terecht.

Jij kent de dader, maar de dader kent jou ook? Je hebt informatie over ernstige criminaliteit, maar er kunnen redenen zijn waarom je niet naar de politie kan of durft. Een lastig dilemma. Hiervoor biedt Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Meer informatie? Kijk op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/ .

Inwoners kunnen hun signalen zowel telefonisch (0800-7000) melden als via internet https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Week van de veiligheid

Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom is in deze maand de Week van de Veiligheid. In september is er op de social media kanalen van de Gemeente Soest al aandacht besteedt aan cybercrime zoals phishing en fraude via whatsapp. Doordat door de corona-maatregelen meer mensen thuis zijn, neemt de criminaliteit in deze hoek toe. Video’s met tips tegen deze vorm van criminaliteit zijn op het Youtubekanaal van de Gemeente Soest terug te vinden. Op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl vind je meer informatie over deze onderwerpen.

Naar overzicht