Werkzaamheden Nieuweweg en Eigendomweg

Om de kans op wateroverlast in de Eigendomweg te verminderen wordt een extra regenwaterriool aangelegd. Vooral bij extreme regenval is er sprake van deze overlast. Daarom wordt er een extra regenwaterriool aangelegd en een deel van het riool vervangen. De werkzaamheden starten maandag 1 maart 2021 en zijn voor de zomervakantie klaar.

Riool vervangen

Het riool dat onder het trottoir ligt wordt verwijderd en er wordt een groter riool teruggeplaatst in de rijbaan.

Nieuw regenwaterriool

Via het regenwaterriool zakt regenwater weg in de grond. Mocht het regenwaterriool vol zijn dan is deze verbonden met het regenwaterriool in de Nieuweweg. Deze stort het over naar de vijver aan de overkant van de Koningsweg.

Doorgaand verkeer Nieuweweg afgesloten

Tijdens de werkzaamheden wordt de kruising Nieuweweg-Eigendomweg voor al het verkeer geheel afgesloten van 1 maart t/m 19 maart 2021. Voor de bus, het autoverkeer en de fietsers wordt een omleiding ingesteld. Zo kan de aannemer bij het werk en is de veiligheid voor de werknemers gewaarborgd. Vanaf de Koningsweg en de Dalweg wordt voor het autoverkeer een omleiding ingesteld. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Parklaan.

Asfalt wordt betonklinkers, fietsstroken en een plateau

Na de aanleg van de riolen komt er geen asfalt terug. De rijbaan wordt voorzien van nieuwe betonklinkers met aan beide zijden een fietsstrook. De kruising Weegbreestraat-Eigendomweg wordt voorzien van een plateau.

Naar overzicht