Afval scheiden wordt nu nog gemakkelijker

Vanaf 1 oktober wordt de succesvolle proef omgekeerd inzamelen uit de wijk Overhees uitgebreid naar de hele gemeente Soest en verandert de afvalinzameling.

Zo‘n 13.000 huishoudens in de laagbouw ontvangen dan een PMD minicontainer voor plastic, metaal (blik) en drankenkartons. Lees verder.

Vanaf 1 oktober 2017 andere ophaaldagen.

Alle inwoners van Soest en Soesterberg ontvangen een brief van RMN met praktische informatie. Heeft u nog vragen?

Bel naar: 0900-0766 of stuur een mail naar vang@rmn.nl. Op www.rmn.nl staat een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.

Waarom toch plastic scheiden?

In verschillende media is bericht over het rapport van het Centraal Planbureau over de inzameling van plastic, blik en drinkpakken. Uit de berichtgeving kan het beeld ontstaan dat plastic scheiden geen zin heeft, en dat is niet terecht. Lees verder.

Welk afval mag waar?

Met de Recyclemanager kunt u snel zien welk afval in welke bak thuishoort. Zoek het eenvoudig op via de recyclewijzer of download de app.


Download de RMN Afvalapp

Met de RMN Afvalapp ziet u precies wanneer uw afval wordt ingezameld. U kunt ook een herinnering inplannen op een zelfgekozen moment.

Animatie over afval scheiden

Meer dan 80 procent van uw afval kan worden gebruikt om nieuwe producten van te maken. Bekijk het zelf in deze animatie.