Afval scheiden wordt nu nog gemakkelijker

Zo‘n 13.000 huishoudens in de laagbouw hebben in de maanden oktober en november 2017 een PMD minicontainer voor plastic, metaal (blik) en drankenkartons gekregen en er zijn andere ophaaldagen.

Heeft u nog vragen?

Bel naar RMN: 0900-0766 of stuur een mail naar vang@rmn.nl. Op www.rmn.nl staat een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.

Welk afval mag waar?

Met de Afvalscheidingswijzer kunt u snel zien welk afval in welke bak thuishoort. Zoek het eenvoudig op via de afvalscheidingswijzer of download de app.

Op weg naar 2020

Hoeveel we moeten recyclen is bepaald door de landelijke overheid. In 2020 moet de gemeente 75 procent van al het huishoudelijk afval recyclen en mag iedere inwoner nog maximaal 100 kg restafval per jaar produceren. Op dit moment wordt 65 procent van al het huishoudelijk afval gerecycled en produceert iedere Soester ongeveer 190 kg restafval per jaar.

Wethouder Marcel Adriani: “Afval is waardevol. Het verwerken van gescheiden afval zorgt voor een besparing van grondstoffen en energie. Met de invoering van de minicontainer voor PMD zijn we goed op weg om het doel van 2020 te behalen. Als heel Soest afval scheidt besparen we bovendien 30.000 ton CO2 uitstoot. Het levert dus veel milieuwinst op.”


Download de RMN Afvalapp

Met de RMN Afvalapp ziet u precies wanneer uw afval wordt ingezameld. U kunt ook een herinnering inplannen op een zelfgekozen moment.

Animatie over afval scheiden

Meer dan 80 procent van uw afval kan worden gebruikt om nieuwe producten van te maken. Bekijk het zelf in deze animatie.