Afvalstoffenheffing betalen

U betaalt afvalstoffenheffing voor het inzamelen en verwerken van het huishoudelijk afval. Alle huishoudens betalen afvalstoffenheffing. De gemeente stuurt u elk jaar een aanslag.

Kosten

  • Eenpersoonshuishouden: € 178
  • Meerpersoonshuishouden (minder dan tien): € 199
  • Per vol aantal van tien personen: € 404
  • Per extra restafvalcontainer (vanaf de tweede): € 95
  • Per extra gft-container (vanaf de derde): € 46

(Tarieven 2018)

Vragen?

Heeft u vragen over de afvalstoffenheffing op uw aanslag?  Bel naar (035) 609 34 11.

Opbouw kosten

De kosten voor het ledigen van de afval-, gft-, papier- en plasticcontainer zijn gelijk, ongeacht het aantal personen. Het verschil in de tarieven wordt veroorzaakt door de verwerking van uw afval. Om die reden is het verschil in tarief tussen een eenpersoons- en een meerpersoonshuishouden klein. De vuilniswagen moet sowieso rijden om de containers te legen.

Verhuizen

U betaalt alleen voor de tijd dat u in Soest of Soesterberg woont. Als u verhuist naar een andere gemeente, dan verlenen wij u automatisch vermindering van uw aanslag. Bij verhuizing binnen de gemeentegrenzen ontvangt u geen nieuwe aanslag voor de afvalstoffenheffing. De oorspronkelijke aanslag geldt dan ook voor uw nieuwe adres.

Wijziging aantal personen

De peildatum voor de afvalstoffenheffing ligt op 1 januari van het jaar waarover u de aanslag ontvangt. Als u op 1 januari met meerdere personen woont, betaalt u voor het hele jaar voor een meerpersoonshuishouden. Daar staat tegenover dat, wanneer u bijvoorbeeld in april met meer personen gaat wonen, u voor het hele jaar voor een éénpersoonshuishouden betaalt.