De waarde van een woning

De waarde van onroerende zaken (WOZ-waarde) is voor iedereen openbaar. Dit betekent dat u van iedere woning in Nederland de WOZ-waarde kunt opvragen.

Ga naar het WOZ-waardeloket om de waarde van een woning op te zoeken. Let op, er is een maximum ingesteld om overbelasting te voorkomen. De getoonde WOZ-waarden zijn door de desbetreffende gemeente vastgesteld.

Marktontwikkeling huizenprijzen Soest

De prijzen van de huizen in Soest zijn gemiddeld gestegen met 6%.

De stijging kan per woning verschillen. De stijging is afhankelijk van de soort woning, het bouwjaar, grootte van de woning, ligging maar ook de staat van onderhoud.

Waardevaststelling voor de WOZ

Voor de vaststelling van de WOZ-waarde gelden twee belangrijke tijdstippen. De WOZ-waarde voor het belastingjaar 2018 wordt vastgesteld naar het marktniveau van onroerende zaken op 1 januari 2017. Dit is de waardepeildatum. De waarde wordt vastgesteld aan de hand van verkoopcijfers van vergelijkbare objecten die rond deze waardepeildatum zijn gerealiseerd.

Als er een wijziging aan het object heeft plaatsgevonden in de periode tussen de waardepeildatum (1 januari 2017) en de aanvang van het belastingjaar (1 januari 2018) dan wordt hiermee bij de waardebepaling rekening gehouden. Meer informatie vindt u op de website van de waarderingskamer: Hoe de woz-waarde tot stand komt