Woonhuis aan de Van Weedestraat

Van Weedestraat 11-11 A-13, Soest

Omschrijving

Dit woonhuis uit 1919 ligt op de hoek van de Van Weedestraat en Lindenlaan en is in 1923 door G. van de Bovenkamp aan de achterzijde uitgebreid met een drukkerij naar ontwerp van P. Beekman. Deze maakte ook het ontwerp voor de verbouwing van het voorste deel van het woonhuis tot winkel in 1928 in Art Deco trant. Het winkelgedeelte voor het verder traditioneel vormgegeven woonhuis is door zijn opmerkelijke vormgeving een zeer beeldbepalend element aan dit deel van de straat. De heeft een zwarte hardstenen plint, gele marmeren gevelbekleding en met glas-in-lood gevulde bovenlichten. De gevel hierboven bestaat uit gele geglazuurde baksteen met bruine accenten en heef een verspringende daklijn met overstekken.

Woonhuis aan de Van Weedestraat
Foto: Woonhuis aan de Van Weedestraat

Ligging pand

Naar het overzicht