Avond Samenleving Global Goals

Op woensdag 8 september gaat de raad vanaf 19.30 uur in gesprek met genodigden uit de samenleving over wereldwijde duurzame ontwikkeldoelen, de Global Goals. De bijeenkomst vindt plaats in het bedrijfspand van Keune Cosmetics in Soest. Vanwege de coronamaatregelen is de bijeenkomst alleen te bekijken via de livestream

Duurzame ontwikkeldoelen

In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 topprioriteiten voor de wereld vastgesteld: de Global Goals. Tot 2030 vormen deze doelen wereldwijd een gezamenlijke agenda. De doelen spreken iedereen aan op hun keuzes.

Ook keuzes in Soest

Ook keuzes die de gemeente Soest maakt hebben invloed op het bereiken van deze doelen. Het bestrijden van armoede is bijvoorbeeld één van de doelen. Gemeentes kunnen daaraan bijdragen door extra ondersteuning om de zelfredzaamheid van kwetsbare groepen te vergroten. Een ander doel is dat iedereen goed onderwijs krijgt. Een gemeente kan daarvoor onder meer een aanpak ontwikkelen voor laaggeletterdheid en taalachterstanden.

Infographic met de 17 global goals
De 17 wereldwijde duurzame ontwikkeldoelen.

Programma

De raad spreekt op deze avond met een aantal mensen die zich inzetten voor de Global Goals. Hugo von Meijenfeldt van de VN en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vertelt over het tot stand komen van de doelen en de rol die gemeentes kunnen spelen. Eelco Keune van Keune Haircosmetics vertelt over het duurzaamheidsprogramma van het bedrijf, dat aansluit bij de Global Goals. Schoolleider van basisschool de Egelantier, Tjitske de Winne, gaat in op wat de goals voor de school betekenen. Tot slot vertellen drie Soester leerlingen van het Baarnsch Lyceum over wat de Global Goals voor hun toekomst betekenen.

Op deze website staat meer informatie over de Global Goals en wat ze betekenen voor gemeentes.

Naar overzicht