Kubulay Gündüz: 'Naar de kern'

Leer de mensen in de raad kennen in de rubriek Raadgever uit de Soester Courant. Deze week: raadslid Kubulay Gündüz (PvdA) over nieuwe energie om grote uitdagingen aan te gaan.  

Opgeladen

Voor veel mensen zal de zomervakantie nu echt voorbij zijn. De scholen zijn begonnen en  we kunnen weer naar de sportschool of sportvereniging. Ook voor de raadsleden begint het werk weer. Het ‘reces’ zoals dat zo mooi heet, is geweest en het raadswerk start weer op. De accu’s zijn opgeladen en het is weer tijd om van start te gaan.

Nieuws

Als je op vakantie bent is het nieuws vaak niet relevant. Maar toch volg je het. Ook ik kon tijdens mijn vakantie niet helemaal loskomen van het nieuws. Ik was in een prachtige omgeving. Daar genoot ik van de natuur. Ver van alle drukte en het mooie is dat er geen verplichtingen zijn. En toch bleef ik het nieuws volgen. Iedere dag las je berichten over de woningcrisis, vluchtelingencrisis, stikstofcrisis, de energiecrisis en de gigantische koopkrachtdaling.

Uitdagend

Het zijn allemaal uitdagende en ingewikkelde problemen. Het blijkt heel moeilijk om bij de kern en de richting voor een oplossing te komen. Er zijn te veel zorgen, die waarschijnlijk nog een hele tijd zullen voortduren. Bij de overheid, bij vluchtelingen, bij mensen met een kleine portemonnee en de ondernemers die hun deuren moeten sluiten omdat ze de energierekening niet meer kunnen betalen. Dit moest ik nog even tussendoor kwijt.

Kern

Zoals eerder gezegd, is het weer tijd om van start te gaan. Ik heb er in ieder geval veel zin in. Ik denk dat ook vele andere collega’s er zo over denken. Want de komende periode gaat de gemeenteraad weer de kern in. Om twee redenen kunt u dit letterlijk nemen. In de eerste plaats bedoel ik daarmee te zeggen dat er de komende periode weer aardig wat discussies tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad zal plaatsvinden. En ook op andere plekken. Er is namelijk een hoop te doen en we staan voor grote uitdagingen.

Contact

In de tweede plaats bedoel ik ook daadwerkelijk aanwezig te zijn in de kernen. We krijgen allemaal weer de kans om contact te maken met de inwoners en met verenigingen. En van hen te vernemen wat belangrijk is voor hun dagelijkse leefomgeving. Niet alleen voor vandaag en morgen, maar ook voor een veel langere periode. Wat is er mooier dan samenwerking aan te gaan om gezamenlijk te werken aan mooie doelstellingen voor onze gemeenschappen. Ik kijk uit naar mooie ontmoetingen en samenwerkingen.

Kubulay Gündüz, raadslid PvdA

k.gunduz@soest.nl