Marcella van Esterik nieuwe raadsgriffier

De gemeenteraad heeft op donderdag 4 maart 2021 unaniem Marcella van Esterik aangewezen als nieuwe raadsgriffier. Burgemeester Rob Metz installeerde haar tijdens de besluitvormende raadsvergadering in haar nieuwe functie. Op 17 mei 2021 begint Marcella van Esterik met haar werkzaamheden voor de gemeenteraad. De huidige griffier, Rien van Vliet, gaat per 1 september 2021 met pensioen. 

Rob Metz installeert Marcella van Esterik als nieuwe raadsgriffier.

Aftellen

Marcella van Esterik is al geruime tijd griffier in Wijk bij Duurstede. Van Esterik is 40 jaar en woont samen met haar man en twee kinderen in Soest. Ze studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. ‘Met dit besluit komt een droom uit: al eerder mocht ik op interimbasis ervaren hoe het is om te werken voor de Soester gemeenteraad en dat smaakte naar meer!  Heel waardevol om voor de raadsleden en fractieassistenten, collega’s binnen de ambtelijke organisatie en collegeleden, maar vooral ook voor onze inwoners van betekenis te kunnen zijn,’  zegt Marcella van Esterik over haar aanwijzing als griffier van Soest. ‘Ik heb er ontzettend veel zin in en ben aan het aftellen naar mijn eerste werkdag’.

Verbinding

Een griffier zorgt voor inhoudelijke, strategische en procedurele ondersteuning van de raad. Over haar invulling van de functie zegt Van Esterik: ‘Ik hoop de verdere verbinding vanuit de gemeenteraad richting onze samenleving te maken, samen met burgemeester Rob Metz in zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad, en mijn collega’s Heleen Kuijer en Aafje Brandt. Daar hebben wij niet alleen de gemeenteraad voor nodig, maar ook de inwoners. Het helpt bijvoorbeeld als wij vanuit onze rol inzichtelijk kunnen maken in welke fase projecten en ontwikkelingen zich bevinden, en inwoners weten op welk moment zij kunnen meedenken of in gesprek met de politiek kunnen gaan. Ik zie daar een belangrijke rol voor ons als griffie weggelegd.’ 

Raad Soest

In Soest bestaat de afdeling griffie naast een griffier ook uit een plaatsvervangend griffier/raadsadviseur (Heleen Kuijer) en een adviseur communicatie en participatie (Aafje Brandt). De Soester gemeenteraad bestaat uit 29 raadsleden verdeeld over 12 fracties uit Soest en Soesterberg.

Naar overzicht