Raadgever Ilona van der Linden: 'Goede ideeën'

Leer de mensen in de raad kennen in de rubriek Raadgever uit de Soester Courant. Deze week: Ilona van der Linden (POS) over goede ideeën en reflecteren in het moment.

Drie kwartier

Zoals velen mij uit het dorp Soesterberg kennen als fysiotherapeute of vaste inwoner van het dorp, klets ik graag drie kwartier in een half uur. Mijn passie is de (gezondheids)zorg voor mens, dier en natuur. Als fysiotherapeute staat sport en gezondheid mij dan ook nader aan het hart. Dit is al ontstaan op jonge leeftijd door de zorg voor een nabij familielid, met wie het inmiddels fantastisch goed gaat!

Losmaken

Ik vind het enorm waardevol om meningen en ideeën van mensen te verzamelen en te sparren over de ontwikkeling van ons mooie dorp. Ik kom als fysiotherapeute natuurlijk dagelijks in contact met vele mensen en dan ook vele meningen en ideeën! Zo’n behandeling bij de fysiotherapeut blijkt dan ook goed voor meer dan alleen een spier losmaken ;). Op deze manier ben ik dan ook in contact gekomen met mijn partij POS! Deze dame kwam met klachten omtrent haar zwangerschap, waar ik mij als recent afgestudeerd master bekkenfysiotherapeute ook mee bezig houd. We raakten in gesprek over Soesterberg en ik vertelde haar dat ik veel onderwerpen langs hoor komen van mede-inwoners. Als inwoners of betrokkenen van een gemeente kunnen wij goed zeuren, maar op die manier slecht actie ondernemen. Ik wilde meer doen voor onze gemeente, voor ons dorp! Zo heeft deze patiënte (en inmiddels vriendin van ons) mij in contact gebracht met POS!

In het moment

Buiten het contact met mensen, is de natuur ook ontzettend belangrijk voor onze fysieke en mentale gezondheid. Zo haal ik mijn ontspanning uit de tijd die ik besteed bij mijn paard, Present. De naam heeft meerdere betekenissen; zo is het een cadeau voor mij, maar betekent het ook het heden en het nu. Hoe mooi is het om even te kunnen reflecteren in het moment, hoe we vandaag kijken naar de gemeente Soest en waar we graag naartoe zouden willen. Dieren hebben een bijzondere kunst om contact met ons te maken op een emotioneler niveau. Zo kan de natuur, denk aan een prachtig oud bos, hier ook aan bijdragen als je met je dier erop uitgaat om gewoon eens na te denken over het leven in de gemeente Soest. 

Actief

Die interessante gesprekken in de behandelkamer en de goede ideeën die u als inwoner op doet tijdens een natuurwandeling, hoe mooi zou het zijn als wij dit kunnen ombuigen naar concrete plannen? Wij zijn er door u, voor u en met u. Blijf daarom met ons meedenken en wees actief voor het Soesterberg en Soest zoals u dit graag ziet. Wij danken u voor uw inzet!

Ilona van der Linden, raadslid POS

i.vanderlinden@soest.nl