Raadgever Kubulay Gündüz (PvdA) over: perspectief

Dit is voorlopig de laatste aflevering van de rubriek Raadgever in de Soester Courant. De rubriek keert mogelijk volgend jaar terug. 

We zitten alweer een jaar in de corona maar wennen doet het niet. Wat een saai bestaan. Dagelijks werk ik vanuit een geïmproviseerd kantoor. Dat wil zeggen een lamp en een stoel waarop ik dag in dag uit zit te werken, vergaderen, te mailen en te bellen. Eerst dacht ik “het waait wel weer over”. Nu meer dan een jaar verder weet ik beter! Wie had gedacht dat een virus de wereld stil zou kunnen zetten! Het heeft invloed op ons allemaal.

Kubulay Gündüz.

Digitale gemeenteraad

Ondanks de heropening van de basisscholen blijf ik overschakelen naar thuisonderwijs aan mijn twee kinderen, elke dag thuiswerken, een digitale gemeenteraad en vooral niet meer naar bijeenkomsten, feesten en evenementen waarbij ik vrienden en plaatsgenoten kan ontmoeten. Ik mis het samenzijn met anderen. De dingen die gewoon lijken, ga je opeens veel meer waarderen.

Praatje

Om niet aan mijn luie stoel geplakt te blijven ga ik tegenwoordig zoals vele Soesters meer wandelen in de prachtige omgeving van Soest. Tijdens de wandeling maak ik soms een praatje (op 1,5 meter afstand natuurlijk). Vaak gaat zo’n gesprek over corona, maar ook over (lokale) politieke thema’s zoals wonen en jongerenproblematiek. Steeds meer mensen vertellen me over woningnood. Zo sprak ik een jonge vader die met zijn gezin graag wil verhuizen naar een betaalbare koopwoning, maar steeds wordt overboden. Het gezin met twee jonge kinderen woont nog in een tweekamerappartement. Het valt mij op dat er eigenlijk best genoeg mogelijkheden zijn om te bouwen in Soest.

Geen stage

Ook de jongeren hebben het zwaar, heel zwaar. Jongeren lopen minder fysieke gezondheidsschade op maar de maatregelen hebben hun hele leven en toekomstperspectief veranderd. Zoals Ceren, die zijn bijbaan in een restaurant is kwijtgeraakt en geen stage kan lopen voor zijn opleiding tot MBO Evenementenorganisatie. Jongeren maken zich zorgen over hun opleiding, werk en financiën, en als er thuis spanningen of problemen zijn, is er vrijwel geen enkele uitweg.

Contact

Mooi dat er ook in Soest vele initiatieven waren en zijn om mensen te helpen en naar elkaar om te zien! Ik hoop dat we uit deze crisis toch ook positieve zaken meenemen. Hierbij wil ik ook de inwoners van Soest oproepen om in contact te blijven met de raadsleden. Contact met onze inwoners is voor ons van levensbelang voor een goede werking van de lokale democratie. Alleen het coronavirus zorgt ervoor dat dit gesprek andere vormen moet aannemen. Als u iets wilt bespreken, bel of mail ons. Contactgegevens kunt u vinden op soest.pvda.nl of op www.soest.nl/gemeenteraad.

Kubulay Gündüz, raadslid PvdA Soest

k.gunduz@soest.nl

Bron: rubriek Raadgever, Soester Courant 7 april 2021

Naar overzicht