Raadgever Margriet Walraven: generaties

Leer de raad kennen in de rubriek Raadgever uit de Soester Courant. Deze week: Margriet Walraven (CU-SGP) over verbondenheid met andere generaties. 'Hoe leuk is het om soms door de ogen van kinderen te kijken hoe zij genieten en kijken naar alles om hen heen.'

Bergen

Afgelopen september ben ik samen met mijn moeder, onze dochter en twee kleindochters een weekje op vakantie geweest in Frankrijk. Midden in de bergen van de Haute-Savoie waar het heerlijk vertoeven is zowel in de winter als in de zomer. Een plek waar wij al heel lang komen met onze familie!

Vier generaties vrouwen

Om daar nu met vier generaties vrouwen te zijn was bijzonder om mee te maken. Genieten van elkaar en de schepping. Wandelen in de bergen, gesprekken tussen de generaties, open staan voor elkaar. Te ervaren hoe geloof, hoop en liefde generaties verbindt. Een kostbare en waardevolle week!

Eenvoudig

Mijn man en ik passen ook altijd één dag in de week op onze kleindochters en dat is elke keer weer genieten. Hoe leuk is het om soms door de ogen van kinderen te kijken hoe zij genieten en kijken naar alles om hen heen. Dat laat mij soms beseffen dat wij als volwassenen soms van hele eenvoudige dingen iets moeilijks maken. Maar door de ogen van een kind is het soms zo eenvoudig! Daar kan ik als oma dus veel van leren en zet je weer even stil.

Generaties

In de politiek zijn wij ook met generaties bezig, als ik alleen al denk aan ons woonbeleid en ons klimaatbeleid. Allebei belangrijk voor de generaties die nu in Soest wonen en genieten. Maar net zozeer belangrijk voor de generaties die na ons willen wonen en genieten in Soest zoals bijvoorbeeld onze kleindochters. Daarom is het ook voor de lokale politiek van belang dat we niet alleen aan onszelf denken bij de beslissingen die we moeten nemen maar ook aan de generaties na ons.

Evenwichtige samenleving

Er is nu een grote behoefte aan woningen voor ouderen en voor starters, twee verschillende generaties, maar allebei belangrijk voor een evenwichtige samenleving. Ik hoop dat we de komende jaren daar aandacht aan kunnen geven en dat er veel mooie woningen gebouwd kunnen worden juist voor deze generaties. Daar wil ik mij hard voor maken!

Geloof, hoop en liefde

Zoals ik al eerder zei: geloof, hoop en liefde verbindt in de generaties en dat is ook de basis voor mijn inzet in onze lokale politiek. Een belangrijke basis om vanuit te leven. Hoop doet leven, ook al zijn er wereldwijd zoveel crises!

Huizen bouwen

In het klein bouw ik graag met duplo huizen met mijn kleindochters! In Soest wil ik mijn steentje bij dragen om huizen te bouwen in ons mooie dorpen Soest en Soesterberg. Hoe lastig dit soms is; ik ben en blijf een hoopvol mens en dat wil ik ook in de politiek blijven.

Margriet Walraven, raadslid CU-SGP

m.walraven@soest.nl