Raadgever Mark Kronenburcht: Terug naar het nu

Leer de mensen in de raad kennen in de rubriek Raadgever uit de Soester Courant. Deze week: Mark Kronenburcht van GGS. 'Is het leven in het nu altijd makkelijk? Nee, en dan mag ik mij gelukkig prijzen met een fantastische vrouw die mij altijd steunt en helpt.'

Nu doen

Gisteren is niet meer en heeft mij wat geleerd wat ik nu kan toepassen. Morgen bestaat nog niet en toch nu doen zodat morgen net even iets mooier zal worden, wanneer het nu wordt. Deze twee zinnen hebben ervoor gezorgd dat mijn leven er anders uit is gaan zien.

Anders beleven

Het uitgangspunt beschreven in die twee zinnen heeft ervoor gezorgd dat ik leven anders beleef. De mensen die dicht bij mij stonden staan nog dichterbij en de mensen waar ik nog geen verbinding mee had kregen ruimte in mijn leven. Vele nieuwe ontmoetingen hebben plaatsgevonden en niet die ene ontmoeting die boven aan mijn verlanglijstje stond. De ontmoeting met mijn geboortemoeder. Ondanks dat ik soms nog erg kan verlangen naar die ontmoeting heb ik volledig geaccepteerd dat er nooit een samenzijn zal komen.

Dankbaar werk

Inmiddels tweeënhalf jaar terug heb ik ook op het werkvlak het roer omgegooid. Na 30 jaar managementachtige functies te hebben bekleed in de bouwsector ben ik mij gaan richten op de mens. De mens op diens werk en mensen die met persoonlijke vragen zitten. Zeer dankbaar werk om mensen te mogen ontwikkelen op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en communicatie. Ook in deze rol is het zeer effectief om alles terug te brengen naar het nu.

Dit heden

Is het leven in het nu altijd makkelijk? Nee, en dan mag ik mij gelukkig prijzen met een fantastische vrouw waar ik inmiddels twee jaar mee getrouwd ben. Een vrouw die mij altijd steunt en helpt. Zonder haar was mijn geboortemoeder niet in beeld gekomen. Zonder haar had ik mijn roer niet durven omgooien. Zonder haar was ik niet in Soest terecht gekomen, want ik woonde voor onze ontmoeting ca. 80 km hiervandaan onder de rook van Tata Steel. Zonder haar had het heden een andere invulling gekregen. En juist met dit heden ben ik zo blij. Nu al vijfeneenhalf jaar wonend in het mooie groene Soest samen met ons beider kinderen, soms rustig en altijd gastvrij.

Gelukkig NU!

Nu geniet ik dus van mijn gezin en nu geniet ik van de natuur die het wel eens lastig heeft. Hierom leef ik bewust en zet ik mij nu in om die natuur mooi en divers te houden en nu net even inclusiever is dan gisteren. Ik sluit af met een klein gedichtje van mijzelf.

Niet het goede voor morgen

of de dag daarna

Geen zalig kerst of een gezond nieuwjaar

Geen mooie lovende speech

Ik wens je een Gelukkig NU! of zoiets.

 

Mark Kronenburcht, fractieassistent GGS

m.kronenburcht@soest.nl