Huisdier gevonden

De dierenambulance rukt uit voor gewonde en verdwaalde huisdieren, en ook voor zieke, gewonde of verzwakte dieren in de natuur. Zoals vogels, konijnen, eenden, marterachtigen of egels. De medewerkers van de dierenambulance zorgen ervoor dat de dieren zo snel mogelijk vervoerd worden naar de juiste opvangplek of dierenarts. Dieren zoals reeën, vossen, vee worden niet vervoerd door de dierenambulance. Hiervoor belt u de politie. 

Heeft u een huisdier gevonden?

Heeft u een huisdier gevonden waarvan u de eigenaar niet kent? Probeer het dier dan vast te houden en bel de dierenambulance. De ambulancemedewerker heeft een chiplezer bij zich waarmee hij de eigenaar kan achterhalen. Voor huisdieren schakelt de dierenambulance Amivedi in. Zij zetten de gegevens van het gevonden dier op internet en in de plaatselijke bladen.

Als de eigenaar niet meteen wordt gevonden wordt het dier naar een asiel in de omgeving gebracht. Voor honden en katten is dat meestal dierentehuis ’t Hart, Eemweg 2d in Soest. Vogels, konijnen en knaagdieren (en reptielen) worden naar Vogelopvang Soest/Konijnen- en knaagdierenopvang Eemland gebracht, Eemweg 2e in Soest.

Dierenambulance Eemland is 7 dagen per week en 24 uur per dag (tussen 22.00 en 8.00 alleen voor noodgevallen) bereikbaar op telefoonnummer (06) 538 60 600. 

Aanrijdingen met (klein) wild

Binnen de gemeente Soest zijn vaak reeën, dassen, vossen, eenden, marterachtigen, hazen, konijnen, egels en vogels de slachtoffers. Maar het kan ook voorkomen dat u een kat of hond aanrijdt.

Wat moet u doen als u een dier heeft aangereden?

  • Bel voor klein wild of voor huisdieren naar Dierenambulance Eemland
  • Bel direct de politie 0900 8844 als het gaat om groter wild zoals een ree, das en vos
  • Bel ook de politie als het dier niet blijft liggen
  • Probeer zo goed mogelijk de locatie door te geven
  • De meldkamer van de politie roept soms een faunabeheerder op. Wacht de komst van de politie of de faunabeheerder (rustig) af

Melding Openbare ruimte

U doet een melding openbare ruimte bij dode dieren zoals duiven en eenden en bij vissterfte.