Informatie over coronavirus

De gemeente Soest staat in nauw contact met de GGD Regio Utrecht en volgt de richtlijnen en informatie van het RIVM, de GGD Regio Utrecht en de Rijksoverheid. Hieronder vindt u meer informatie over de maatregelen.

Bent u een ondernemer? Ga dan naar maatregelen voor ondernemers.

Noodverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld, die op 1 juli 2020 in werking is getreden.

De noodverordening is zoals gebruikelijk gebaseerd op het landelijke beleid om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen en heeft betrekking op onder meer de horeca, het onderwijs, sportieve activiteiten en culturele instellingen.

De noodverordening en de geldende aanwijzingsbesluiten vindt u op de website van de Veiligheidsregio Utrecht:

Besluiten en publicaties

Stop de verspreiding van het coronavirus

Ga alleen naar buiten als dat nodig is. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Doe dat niet met meer dan 3 personen. Werk thuis als het kan. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Ook op straat, in de supermarkt en in het park. Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep.

Meer informatie op Rijksoverheid.nl
Alleen samen krijgen wij corona onder controle

Initiatieven in onze gemeente

In onze gemeente zijn er veel mooie initiatieven gestart om elkaar te helpen tijdens de coronacrisis. Samen staan we sterk!

Bekijk initiatieven
afbeelding met tekst: lokale initiatieven, samen staan we sterk

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u links naar veel gestelde vragen op de website van de Rijksoverheid:

Videoboodschappen

Foto van Burgemeester Rob Metz

Burgemeester Rob Metz heeft een aantal videoboodschappen voor alle Soesters en Soesterbergers over de coronacrisis.

Bekijk de video's

Meer informatie?

Kijk op de website van GGD regio Utrecht voor meer informatie. Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus leest u de meest actuele informatie over het virus in Nederland. Information in English on COVID-19

Statistieken

Het RIVM geeft per gemeente het aantal in ziekenhuizen opgenomen Coronapatiënten weer. Op de website Allecijfers.nl vindt u de statistieken over het coronavirus en COVID-19