Activiteitenweek van de Dementie 'Samen bewegen' in Soest en Baarn

Voorafgaand aan Wereld Alzheimerdag (zaterdag 21 september) vindt deze week de Activiteitenweek van de Dementie plaats rond het thema ‘Samen bewegen’. De week is bedoeld voor mensen met (beginnende) dementie, mantelzorgers, professionals en geïnteresseerden en biedt naast informatie en lezingen, veel beweegactiviteiten. Deze activiteiten zijn zowel binnen als buiten, en bedoeld om samen met mensen met dementie aan mee te doen.

In Nederland lijden ruim 250.000 mensen aan dementie. Dit aantal verdubbelt de komende decennia als gevolg van de toenemende vergrijzing in onze maatschappij. Ook in Soest en Baarn stijgt het aantal mensen met dementie. Lokaal werken organisaties in de beide gemeenten samen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Mee blijven doen in een dementievriendelijke samenleving

Mensen met (beginnende) dementie die nog thuis wonen, willen graag blijven meedoen in de samenleving. Een vriendelijke en begripvolle benadering in winkels, verenigingen en de horeca, draagt bij aan het er op uitgaan. Om te blijven meedoen is het heel belangrijk dat men fysiek in beweging blijft. Elke vorm van fysieke beweging (ook zingen bijvoorbeeld) is goed voor het brein.

De beweegactiviteiten tijdens de Activiteitenweek van de Dementie tonen mogelijkheden om samen met mensen met dementie te bewegen.

Aan welke activiteiten kunt u deze week meedoen?

Alzheimer Nederland afdeling Amersfoort en omstreken, Stichting Welzijn Baarn, Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS), de King Arthur Groep, Lyvore en de gemeenten Baarn en Soest bieden tijdens de Activiteitenweek Dementie ‘Samen bewegen’ een gevarieerd aanbod:

  • Informatie over dementie, bewegen & gezondheid
  • Informatie over de ondersteuningsmogelijkheden van domotica
  • Informatie over hoe aan te sluiten bij nog aanwezige herinneringen
  • Lezing over financiën en ouder worden
  • Lezing door Hugo Borst
  • Samen wandelen, fietsen, bewegen en zingen

Alle activiteiten zijn toegankelijk voor inwoners van de gemeenten Soest en Baarn. Meer informatie over de week en de gezamenlijke activiteitenkalender voor Baarn en Soest is te vinden op www.zorgzaamsoest.nl.

Overige onderwerpen

Naar overzicht