Bewoners Boekweitland blazen kruidentuin nieuw leven in

De bewoners van Boekweitland hebben de kruidentuin opnieuw ingeplant en gaan deze zelf onderhouden. Een medewerker van het Serviceteam van de gemeente Soest heeft de bewoners geholpen bij het inplanten. Het verwijderen van de oude beplanting en het grondwerk is gesponsord door een lokale aannemer, de nieuwe beplanting is bekostigd uit het project ‘Zomerschoon’ en het bijenhotel kon gekocht worden door een bijdrage uit het wijkbudget. Wat een mooi adoptieproject!

Opening door wethouder Aukje Treep

Zaterdag 6 april wordt de kruidentuin door wethouder Aukje Treep geopend. Deze dag staat tevens in het teken van de actie ‘Zomerschoon’ van de gemeente Soest. Inwoners uit Soest en Soesterberg gaan dan aan de slag met hun omgeving om deze weer mooi ‘zomerschoon’ te maken.

Wat kan ik in mijn tuin planten speciaal voor bijen?

Bijen maken niet alleen honing, ze bestuiven ook bloemen en planten. Bijen en hommels zijn dus belangrijk voor de natuur en ons voedsel. De laatste jaren sterven er meer bijen dan normaal. Met een bij-vriendelijke tuin help je de bijen om te overleven.

Zet bloemen in de tuin of op het balkon waar honingbijen en wilde bijen op afkomen:

Kruiden

Lavendel, Kattekruid, Salie, Koriander, Tijm, venkel zijn geschikt.

Bloemen

Crocussen, Boterbloemen, Asters, Stokrozen, Anemone, Sneeuwklokjes, Geraniums, Goudsbloemen, Zoete Alyssum, Papavers, Zonnebloemen, Zinnia’s, Cleomeen Heliotroop

Naast het planten van de juiste bloemen kunt u ervoor zorgen dat bijen in de tuin kunnen nestelen. Zet bijvoorbeeld een bijenhotel neer en zorg voor rommelhoekjes in de tuin.

Overige onderwerpen

Naar overzicht