Dag van de Aangepaste Sport

Op 13 november vindt voor de derde keer de Dag van de Aangepaste Sport plaats. Dit jaar bij Optisport in Soest met het thema "Meedoen! Hoe dan?!". De weg weten naar passend sportaanbod draagt bij mee te doen en dat vinden we belangrijk in onze gemeente.

De Dag van de Aangepaste Sport is een initiatief van de stichting Passend Sporten Midden-Nederland. Doel van deze stichting is dat iedereen met een fysieke, zintuigelijke en/of een verstandelijke beperking mee kan doen aan sport. Zo wordt onze samenleving weer wat meer inclusief. In een inclusieve samenleving kunnen mensen met een beperking namelijk precies dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking. Bijvoorbeeld zelfstandig reizen, zelfstandig stemmen en zelf beslissen waar ze wonen en naar school gaan, maar dus ook welke sport ze beoefenen.

Ervaringsdeskundigen aan het woord

Tijdens de Dag van de Aangepaste Sport is er van 16:00 tot 18:00 uur een symposium voor professionals en vrijwilligers uit de zorg, het sociaal domein en de sport, politici, beleidsambtenaren en andere geïnteresseerden. Presentator Robbert Meeder, bekend van Radio 1 Langs de Lijn, bespreekt met diverse ervaringsdeskundigen de zoektocht naar sportmogelijkheden en vrijetijdsbesteding die bij een sportaanbieder of vereniging gevonden werden.

Sportdemonstraties van 24 verschillende verenigingen

Direct na afloop van het symposium verzorgen maar liefst 24 verschillende verenigingen en sportaanbieders kennismakingsclinics en demonstraties voor iedereen die door een beperking, chronische ziekte, motorische achterstand of door een andere reden moeite heeft om aansluiting te vinden bij het reguliere sportaanbod.

Wie organiseert deze dag?

De organisatie is in handen van een regionale samenwerking tussen buurtsportcoaches uit Amersfoort, Bunschoten, Leusden, Baarn, Woudenberg en Soest (beweegmakelaar aangepast sporten).

Het evenement is gratis en aangepast vervoer naar Optisport kan georganiseerd worden. Kijk voor meer informatie over en aanmelden voor de Dag van de Aangepast Sport op de website: Sport in Soest.

Overige onderwerpen

Naar overzicht