Dag van de begraafplaats

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen organiseert al een aantal jaar ‘het weekend van de begraafplaats’. In dit weekend wordt landelijk aandacht besteed aan begraafplaatsen. De gemeente Soest doet dit jaar ook mee met de algemene begraafplaatsen in Soest en Soesterberg.

Waarom een dag van de begraafplaats?

Begraafplaatsen zijn prachtige, bijzondere plekken in de maatschappij. De initiatiefnemers van het Weekend van de Begraafplaats signaleren dat Nederlandse begraafplaatsen het niet makkelijk hebben. Het aantal begrafenissen neemt af. Door de drempel te verlagen openen begraafplaatsen in heel Nederland hun deuren en dus ook in Soest en Soesterberg. De achterliggende gedachte is om inwoners in contact te laten komen en bekendheid te geven aan de plaatselijke algemene begraafplaatsen in Soest en Soesterberg en de mogelijkheden rondom de laatste rustplaats.

Wanneer en waar?

Zaterdag 18 mei 2019 van 12.00 uur – 15.00 uur op de algemene begraafplaats aan Veldweg 18 in Soest en de algemene begraafplaats Soesterberg aan de Kampdwarsweg 7 in Soesterberg. (Vrije inloop).

Hoe ziet het programma eruit?

Bij binnenkomst krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden en ontvangt u een flyer met algemene informatie over beide begraafplaatsen. Om 13.00 uur en 14.00 uur is er een rondwandeling over de begraafplaats. De begraafplaatsbeheerder geeft dan uitleg over de verschillende grafsoorten en andere interessante informatie en er is mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ook wordt er een fotobord geplaatst met foto’s van de diverse soorten graven en onder andere een urnenkelder. Het programma voor beide begraafplaatsen is gelijk.

De organisatie van deze dag is in handen van de Gemeente Soest. Commerciële inbreng van anderen (bijvoorbeeld uitvaartverzorgers, steenhouwers) is niet toegestaan.

Overige onderwerpen

Naar overzicht