Dag van de mantelzorg

Zorgt u voor iemand in Soest of Soesterberg met een chronische ziekte of beperking? Meld u dan aan voor de Dag van de Mantelzorg.

Zondagavond 10 november zetten we mantelzorgers in Soest en Soesterberg in het zonnetje! De Dag van de Mantelzorg is een landelijke actiedag om mantelzorgers te laten merken hoezeer zij gewaardeerd worden.

Wethouder sociaal domein, Liesa van Aalst: "Ik hoop dat zoveel mogelijk mantelzorgers binnen onze gemeente aanwezig zijn en kunnen genieten van deze mooie avond. Ze verdienen het enorm!"

Het programma

Myosotis Theater speelt een muzikale en humoristische voorstelling over verloren dromen, echte vriendschap en hoop voor de toekomst in de Speeldoos in Baarn. Jazz-zangeres Judith Nijland zingt tijdens de pauze en na afloop van de voorstelling. Het Steunpunt Mantelzorg van de gemeente Soest organiseert deze avond samen met het Steunpunt Mantelzorg van de Stichting Welzijn in Baarn.

Samenwerking met Baarn

Het Steunpunt mantelzorg Soest, Carrien Eenhoorn: "Het is leuk en interessant om te zien hoe gemeenten in de omgeving van Soest alles voor mantelzorgers organiseren. Zo zijn we ook in contact gekomen met onze collega's in Baarn. Dit voorjaar werkten we samen aan het voorlichten van andere professionals over het belang van het geven van ondersteuning aan jonge mantelzorgers. Nu organiseren we samen de Dag van de Mantelzorg. Met het gezamenlijke budget kunnen we een aantrekkelijke voorstelling aanbieden."

Mantelzorg is van grote waarde

Veel mensen zorgen langdurig en onbetaald voor iemand in Soest of Soesterberg. Dit noemen we mantelzorg. Veel mensen verlenen mantelzorg omdat ze vinden dat het zo hoort. Toch is het niet zo vanzelfsprekend. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar het kan ook zwaar zijn. Het aantal mantelzorgers groeit de komende jaren en daarmee ook de ondersteuning voor mantelzorgers. We willen namelijk niet dat mantelzorgers overbelast raken. Naast de reguliere ondersteuning aan mantelzorgers zetten we hen op de Dag van de mantelzorg extra in het zonnetje.

Aanmelden voor de Dag van de mantelzorg

Aanmelden kan tot 3 november via de website Zorgzaam Soest of mail naar of bel het Steunpunt mantelzorg Soest via (06) 113 612 02.

Datum: 10 november
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Theater de Speeldoos, Rembrandtlaan 35, Baarn

Overige onderwerpen

Naar overzicht