De boosterprik, heeft u hem al?

Een boosterprik is een extra coronavaccinatie die de werking van de andere coronavaccinaties sterker maakt. Door de extra prik bent u nog beter beschermd tegen corona en de verschillende soorten.

Uitnodiging per leeftijd

Als u aan de beurt bent voor een boosterprik, dan krijgt u een uitnodiging van de GGD of de zorginstelling waarin u woont. Dit gaat per leeftijd en uw laatste vaccinatie. U moet langer dan 6 maanden geleden zijn geprikt. 

Voor het einde van 2021 kan het grootste deel van de mensen boven de 60 jaar de boosterprik krijgen. De GGD kan door extra personeel in te zetten tot 700.000 prikken per week geven, het kan dus snel gaan. In het nieuwe jaar komen dan de mensen jonger dan 60 jaar aan de beurt.

Wat kunt u doen?

U krijgt vanzelf een uitnodigingsbrief. Op de website van de Rijksoverheid kunt u zien welke geboortejaren er aan de beurt zijn en een afspraak maken.

Nog niet gevaccineerd?

Heeft u nog geen coronavaccinatie en twijfelt u? Uw huisarts kan uw vragen beantwoorden, een afspraak maken kan altijd. Een afspraak maken voor een vaccinatie kan via de website van de Rijksoverheid

Naar overzicht