Fris en opgeruimd de zomer verwelkomen

Het is nog winter, maar wij blikken vast vooruit op de zomer met de actie Zomerschoon 2019. Dat is lekker thuis komen. Nieuwe bloemetjes en planten in de perken, alle oude bladeren weg… alles ziet er weer fris uit. Opgeruimd de zomer tegemoet!

Aantrekkelijk scenario? Ook dit jaar organiseert de gemeente Soest Zomerschoon: in 2019 op zaterdag 6  april. Tijdens Zomerschoon steken overal in Soest en Soesterberg inwoners overdag de handen uit de mouwen om de eigen buurt schoner, leuker, mooier en gezelliger te maken. De één doet dat een uurtje, de ander een hele dag. Hoeveel en wat een inwoner doet, dat bepaalt hij of zij zelf!

Wethouder Aukje Treep zal op 6 april ook de handen uit de mouwen steken. Wethouder Treep; “Help jij ook een handje mee voor een schoon Soest en Soesterberg? Vele handen maken licht werk en het is een stuk gezelliger!”

Meedoen?

Meedoen is heel eenvoudig. Aanmelden kan online via www.aanmeldenbijsoest.nl/zomerschoon. De gemeente Soest probeert inwoners hoe dan ook te ondersteunen. In ieder geval met schoonmaakmateriaal én een snelle afvoer van verzameld zwerfvuil of groenafval.

Ontbijt mee op het gemeentehuis

Om vol energie aan de slag te kunnen gaan, is er op zaterdagochtend 6 april van 9.30 uur tot 10.30 uur het speciale ‘Zomerschoon-ontbijt’ in het gemeentehuis van Soest (Raadhuisplein 1). Deelnemers zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden voor het ontbijt kan via hetzelfde aanmeldformulier als hierboven vermeld.

Zomerschoon voor basisscholen

Op vrijdag 5 april 2019 kunnen de basisscholen in Soest met hun leerlingen ook meedoen met Zomerschoonactie. De scholen zijn al per mail uitgenodigd. Al zes scholen hebben zich inmiddels aangemeld.

Overige onderwerpen

Naar overzicht