Heeft u een initiatief? Wij helpen u graag op weg

Heeft u een mooi initiatief voor Soest of Soesterberg? Een project waar uw buurt of het dorp echt iets aan heeft? Wilt u bij dit project zelf of samen met anderen een actieve bijdrage leveren? Dan willen wij u daar graag bij helpen. Wij vinden het belangrijk u te ondersteunen als u iets voor de samenleving wilt betekenen. Dit doen we door onze kennis met u te delen, door u op weg te helpen met een vergunning, of u te verbinden aan andere organisaties of inwoners.

Budget burgerinitiatieven

Heeft u niet (genoeg) middelen om uw initiatief zelf te financieren? Dan kunt u ondersteuning krijgen uit het budget burgerinitiatieven van de gemeente. De procedure is niet ingewikkeld en medewerkers van de gemeente helpen u graag op weg. Inwoners van Soesterberg (en Soest) kunnen een aanvraag indienen, individueel of als groep. Per initiatief is maximaal € 2.500 (inclusief btw) beschikbaar. 

Hoe werkt een aanvraag?

U kunt uw aanvraag online indienen. Op de pagina burgerinitiatieven leest u hoe dit precies werkt en welke criteria er zijn. Samen met inwoners is bedacht waar een project aan moet voldoen om een bijdrage te krijgen.

Overige onderwerpen

Naar overzicht