Kent u een jonge mantelzorger?

Kent u ze ook? 24 jaar of jonger? Ze zorgen thuis of in hun naaste omgeving voor iemand die lang ziek is, verslaafd, in de war of depressief? Dan kent u een jonge mantelzorger!

Soest zet zich dagelijks in voor mantelzorgers en op dit moment hebben we bijzondere aandacht voor jonge mantelzorgers. Belangrijk, want ze worden nog wel eens over het hoofd gezien. Terwijl in het drukke leven van een jong mens de zorg van een ander behoorlijk belastend kan zijn of voor onzekerheid kan zorgen. De komende weken doen we er alles aan om professionals uit de zorg, het onderwijs, de sport én de jonge mantelzorger zelf te bereiken. Want, we kunnen meer voor hen betekenen! Nieuwsgierig? Kijk dan eens op www.zorgzaamsoest.nl/jongemantelzorg

Wist u dit over jonge mantelzorgers?

Dat ze soms opgroeien in een gezin waarin één van de gezinsleden ziek, gehandicapt of verslaafd is, of er een ouder ontbreekt? Dan kan betekenen dat hun jonge leven er anders uit ziet dan normaal. Ze hebben meer aan hun hoofd dan andere jongeren. Zorgen over de zieke, ze ontfermen zich over de andere familieleden, doen extra taken, zijn vaker moe en ze hebben misschien concentratieproblemen. Het schiet er dan al snel bij in om samen met hun andere vrienden wat leuks te doen en genoeg tijd voor zichzelf te hebben. Ze schamen zich wel eens voor hun thuissituatie, of ze hebben er af en toe gewoon schoon genoeg van.

U kunt als huisarts, leerkracht of sportbegeleider voor hen het verschil maken

Alleen al door beter te begrijpen in welke situatie zij verkeren. Inzicht te hebben in waar zij behoefte aan hebben en welke hulp voor handen is.

Maak ook het verschil en kom naar de theatervoorstelling ‘What if…’

‘What if’... is een dynamische, muzikale jongerenvoorstelling die laat zien hoe het kan zijn als je op jonge leeftijd al voor een chronisch ziek familielid zorgt. De voorstelling maakt mensen bewust van de dilemma’s en zorgen waar jonge mantelzorgers mee te maken krijgen. Gemaakt op basis van interviews met jongeren tussen de 8 en 28 jaar oud en geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar die te maken heeft met mantelzorg of er graag meer over wil weten.
De inloop start om 14.30 uur.  Rond 16.00 uur volgt een korte nabespreking in kleine groepen. Rond16.30 uur staat iedereen weer buiten. De entree is gratis. U kunt aanmelden via Zorgzaamsoest.nl

Vragen? Bel of mail (06) 113 612 02,
Datum voorstelling: Op donderdag 14 maart van 15.00 tot 16.30 uur.
Locatie: Teater Idea, Willaertstraat 49 Soest.

Overige onderwerpen

Naar overzicht