Kwaliteitsimpuls Soesterberg-Noord krijgt vorm en hoog bezoek

De transformatie van Soesterberg-Noord is in volle gang. Daar zijn we blij mee want het gebied krijgt nu echt een fikse kwaliteitsimpuls. Dat hebben we woensdag 3 april gevierd met de bewoners en ondernemers in het gebied, de bouwers en ontwikkelaars en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken.

Minister op bezoek

Het ministerie is enorm enthousiast over wat er gebeurt in Soesterberg-Noord. Minister Ollongren is verantwoordelijk voor de Crisis en herstelwet en daar maken we in Soesterberg-Noord succesvol gebruik van. Dankzij deze wet konden we een bestemmingsplan opstellen dat de transformatie mogelijk maakt. Tijdens haar bezoek is de minister rondgeleid door enkele bewoners, ondernemers en ontwikkelaars. Ze was erg geïnteresseerd in hoe bewoners en ondernemers zo’n proces ervaren want er verandert veel in hun directe omgeving. 

Wat gaat er veranderen?

Soesterberg-Noord was vooral een bedrijventerrein met enkele woningen ertussen. De ‘achterkant’ van het dorp tegen de hekken van de vliegbasis. Maar het gebied krijgt een flinke kwaliteitsimpuls en wordt het nieuwe gezicht naar park Vliegbasis. Een deel van de bedrijven is inmiddels verhuisd of gaat dat binnenkort doen. Op de plek van die bedrijven komen woningen terug. Zo wordt Soesterberg-Noord een aantrekkelijk en levendig woon-werkterrein dat qua karakter beter aansluit op de woonbebouwing in het dorpscentrum en de toekomstige woningen aan de rand van park Vliegbasis.

Verder krijgt Soesterberg-Noord een pleisterplaats: op de grens van park Vliegbasis en Soesterberg-Noord wordt binnenkort een nieuw restaurant gebouwd met daarnaast een grote speelplaats. Een prachtige plek om straks op het terras iets te drinken met uitzicht over de landingsbaan. En het parkje aan de Postweg wordt opgeknapt.

Overige onderwerpen

Naar overzicht