Nieuw energieloket online

Vanaf 1 januari is het nieuwe energieloket van Soest en Soesterberg online. Het energieloket geeft gratis en onafhankelijk advies over een energiezuinige en toekomstbestendige woning. U vindt er tips over subsidies, verhalen over hoe andere inwoners hun huis aanpakken, een stappenplan hoe u dit zonder spijt kunt doen en nog veel meer. Allemaal vanaf nu op www. duurzaambouwloket/soest.nl

Haalbaar, betaalbaar en van ons allemaal

De gemeente Soest wil in 2050 nagenoeg CO2-neutraal zijn. Dat betekent iets voor iedereen, van aardgasloos wonen tot zelf energie opwekken. Maar niemand hoeft zelf het wiel uit te vinden. Dat kan juist samen met elkaar. En de gemeente wil het haalbaar, betaalbaar en van ons allemaal maken. Het energieloket is daarbij een onafhankelijk hulpmiddel.

Energieloket Soest helpt u op weg

Het energieloket wordt bemand door de organisatie Duurzaam Bouwloket, dat dit voor veel gemeentes in de regio doet. Inwoners en ondernemers kunnen gratis en onafhankelijk advies inwinnen om hun woning of bedrijfspand energiezuinig, comfortabel en toekomstbestendig te maken. Ook kan lokaal advies worden aangevraagd, zoals energieadvies, een warmtescan of een energiecoach. Iemand van het lokale inwonersinitiatief Energie Actief Soest komt dan langs om te adviseren. Voor ondernemers in Soest wordt het lokale, persoonlijke advies verzorgd door iemand van het georganiseerde bedrijfsleven (Soester Zakenkring, BMO & Bedrijven Platform Duurzaamheid).

Contact

Het energieloket is bereikbaar tijdens werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur. Onafhankelijke en deskundige adviseurs zitten klaar om u te helpen.

Overige onderwerpen

Naar overzicht