Vakantie? Check! Alles geregeld voor een onbezorgde vakantie en thuiskomst.

De zomervakantie komt eraan. Misschien bent u al wat aan het voorbereiden: inentingen regelen, huisdieren naar de opvang, zijn alle kampeerspullen nog compleet? Maar heeft u ook aan het volgende gedacht?

Paspoort

Is uw reisdocument nog geldig? Het aanvragen van een identiteitsbewijs of een paspoort duurt in principe vijf dagen. U kunt ook gebruik maken van de spoedprocedure, maar hiervoor moet u wel een extra bedrag betalen. Let op: ook kinderen moeten persoonlijk aanwezig zijn bij de aanvraag (of verlenging) van hun paspoort. Kinderen tot achttien jaar hebben bovendien schriftelijke toestemming van beide ouders/ gezaghouder(s) en een geldig legitimatiebewijs van de toestemmende ouder(s)/gezaghouder(s) nodig.

Wilt u een nieuw reisdocument of rijbewijs aanvragen? Maak dan eerst een afspraak

Wie past op uw huis?

Inbrekers gaan niet op vakantie. Laat uw woning daarom met een bewoonbare indruk achter. Vraag iemand om een extra oogje in het zeil te houden en bijvoorbeeld de post weg te halen en af en toe de gordijnen open of dicht te doen.

Stekkers en apparatuur uit?

Onderdelen in een elektrisch apparaat worden heet als het apparaat aan staat. Maar ook als het apparaat op stand-by staat, blijven de onderdelen warm. De warmte kan in combinatie met stof in het toestel brand veroorzaken. Schakel uw apparaten daarom uit, ook als u op vakantie gaat. Daarmee bespaart u ook nog eens energie.

Overige onderwerpen

Naar overzicht