Versnelling boostervaccinaties

De GGD start per direct met een extra versnelling in het geven van de boostervaccinaties. Iedereen van 18 jaar en ouder krijgt de kans om voor half januari een boosterprik te halen. Voor onze regio betekent dat dat er tot 135.000 prikken per week gegeven kunnen worden.

Sluiting vaccinatielocatie Soest

Om deze grote aantallen te halen, kiest de GGD ervoor om het prikken te clusteren naar acht grote locaties. De kleinere locaties sluiten vanaf 22 december tot nader order hun deuren. Voor inwoners van Soest betekent dit verder reizen om de boostervaccinatie te halen.

Alleen nog grote locaties

De locaties die open blijven zijn: Utrecht Jaarbeurs, Utrecht Hoog Catharijne, Amersfoort Rijtuigenloods, Amersfoort Meander Medisch Centrum, Nieuwegein, Veenendaal, Woerden en de Expo in Houten. Deze locaties zijn 7 dagen per week open tussen 08.00 uur en 22.00 uur.

Afspraak verzet

Mensen die al een afspraak hebben voor de locatie in Soest, worden door de GGD gebeld om een nieuwe afspraak te maken op één van de grote locaties.

Alleen met afspraak

De boosterprik kan echt alleen met een afspraak gehaald worden. Dit geldt ook voor partners. Zij hebben ook een eigen afspraak nodig (dit was voorheen anders). Een afspraak maken kan online via: www.coronavaccinatie.nl.

Overige onderwerpen

Naar overzicht