ZomerOndernemer helpt jongeren met starten eigen bedrijf

Heb je nog geen plannen voor de zomervakantie of heb jij misschien een briljant idee voor een bedrijf, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is ZomerOndernemer echt iets voor jou! Jongeren tussen 15 en 23 jaar uit Soest en Soesterberg die een eigen bedrijfje willen starten, kunnen deze zomer, vanaf 23 juli, zes weken lang gratis meedoen aan ZomerOndernemer. Via trainingen en workshops leer je allerlei ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Deelname is gratis en je krijgt zelfs een startkapitaal. Tijdens ZomerOndernemer start jij, of samen met een vriend of vriendin, jouw eigen bedrijf onder professionele begeleiding. Het enige wat je nodig hebt is een goed idee!

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Aanmelden en informatie: ZomerOndernemer.

Wat is ZomerOndernemer?

Steeds meer jongeren willen een eigen onderneming starten, maar vaak durven ze die stap niet te zetten of weten zij niet hoe dat moet. Tijdens de driedaagse training van ZomerOndernemer krijgen de jongeren praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan. In de vijf weken erna zijn ervaren ondernemers uit de regio beschikbaar als sparringpartner. Ook zijn de jongeren te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit af met een feestelijke kick-out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek. Na de zomervakantie bepalen de jongeren zelf of ze verder gaan met hun onderneming of niet.

ZomerOndernemer wordt o.a. mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van verschillende sponsoren en negen gemeenten: Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg.

Overige onderwerpen

Naar overzicht