Aanleg doorfietsroute Amersfoort – Utrecht

De route van Amersfoort naar Utrecht is ongeveer 21 kilometer lang. De mooie route loopt via Soestduinen, Den Dolder en Bilthoven en verbindt de steden Amersfoort en Utrecht. In opdracht van de provincie Utrecht is KWS infra bezig met het aanleggen van deze route. Tot en met juni zullen zij werkzaamheden uitvoeren op verschillende locaties in de Soestduinen.

Waar en wanneer wordt er gewerkt?

Op onderstaande locaties wordt de bestaande verharding verwijderd, een fietspad aangebracht in beton of komt er nieuw asfalt. 

Soesterbergsestraat kruising met de Beaufortlaan - Monnikenboschweg van 22 mei tot en met 5 juni

Deze werkzaamheden worden voor drie nachten en één weekend uitgevoerd. Fietsers en voetgangers kunnen de kruising en het spoor oversteken met behulp van verkeersregelaars. Voor gemotoriseerd verkeer geldt er een omleidingsroute.

Geplande uitvoeringsdata zijn:

  • Nacht; maandag 22 mei op dinsdag 23 mei
  • Nacht; dinsdag 23 mei op woensdag 24 mei
  • Nacht; dinsdag 30 mei op woensdag 31 mei
  • Weekend; het weekend van 2 tot 5 juni

Monnikenboschpad Oude Leusderweg tot en met gemeentegrens Amersfoort van 1 mei tot en met 23 juni

De omleidingen worden aangegeven met borden en staan in de KWS-app www.debouw.app

Uitvoering

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als de temperatuur lager is dan verwacht of als het lange tijd achter elkaar hard regent. KWS infra werkt op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 17.00 uur met zoveel mogelijk geluidsarm materieel.

Meer informatie

Meer informatie over de doorfietsroutes: www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes.

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Met www.debouw.app ziet u waar er gewerkt wordt en welke omleiding u kunt nemen.