De gemeente Soest zoekt Durf & Drive met jou als
Leerplichtambtenaar (22 uur per week)

Ben jij een ervaren leerlichtambtenaar? Vind je het vanzelfsprekend om naast de samenwerking binnen het team en de afdeling ook samenwerking daarbuiten op te zoeken? Dan is deze functie misschien wel wat voor jou!

Algemeen

De gemeente Soest is een dynamische gemeente met ruim 45.000 inwoners, centraal gelegen in het land en ambitieus in onze doelen. De gemeentelijke organisatie speelt actief in op ontwikkelingen in de samenleving en geeft invulling aan andere vormen van samenwerking binnen en buiten het gemeentehuis. Uitgangspunt in de aanpak is ‘lerend ontwikkelen’, waarbij slagvaardigheid, flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid belangrijke kenmerken zijn. De organisatievisie 2020 is een belangrijk fundament voor de doorontwikkeling van onze organisatie. Om onze klant – de inwoner en ondernemer van Soest- optimaal van dienst te zijn, houden we de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. Hiervoor hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoner en organisatie.  Je gaat werken op de afdeling Samenleving. Met ongeveer 35 collega’s verricht je taken binnen het Sociaal Domein. De afdeling omvat verschillende beleidsgebieden, waaronder: Wmo, jeugd, werk & inkomen, welzijn, openbare orde en veiligheid, onderwijs, sport, jeugd, cultuur, volksgezondheid en grondzaken.

De uitdaging

Als Leerplichtambtenaar is het jouw taak om schoolverzuim te bestrijden. Jij zorgt ervoor dat de jongeren binnen hun mogelijkheden hun school afmaken en uiteindelijk met voldoende kennis de arbeidsmarkt betreden om zo een carrière te kunnen opbouwen. Je houdt toezicht op de naleving van de Leerplichtwet en gaat hierbij gesprekken aan met alle betrokkenen rondom de jongere om het schoolverzuim tegen te gaan.  Je onderzoekt wat de oorzaken van het schoolverzuim zijn en je schakelt eventuele hulp in van andere organisaties, gericht op het oplossen van de problematiek die het schoolbezoek in de weg staan. De Leerplichtambtenaar heeft in eerste instantie een maatschappelijke zorgtaak en kan daarnaast handhavend optreden. Elke leerling is anders en daarom moet jij maatwerk kunnen bieden. Onze ideale kandidaat is in staat om zich snel bekend te maken met de sociale kaart. Je hebt gevoel voor de menselijke kant en de zakelijke kant van het werk en je kunt je aanpassen aan je gesprekspartner(s). Verder werk je in een team waarmee je regelmatig werkzaamheden afstemt. Je bent een echte netwerker, stressbestendig, besluitvaardig en heb je een grote mate van zelfstandigheid.

Wie zoeken wij?

 Een bevlogen Leerplichtambtenaar die past binnen het volgende profiel:

  • Je hebt minimaal een afgerond HBO diploma, bij voorkeur SJD of MWD
  • Je beschikt over relevante werkervaring in een vergelijkbare functie
  • Een BOA bevoegdheid of een diploma Vakopleiding Leerplicht is een pré
  • Je hebt affiniteit om met jongeren te werken
  • Je bent een verbinder en werkt oplossingsgericht
  • Je bent in staat jongeren te motiveren en stimuleren
  • Je werkt graag in teamverband, zowel intern als extern
  • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan in een organisatie en team die volop in ontwikkeling zijn. De gemeente Soest ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei.  Afhankelijk van ervaring en opleiding bieden wij een salaris tussen € 2.268 en maximaal € 3.697 bruto per maand (van aanloopschaal 8 tot max. schaal 9) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week).  Bovendien heeft Soest een eigentijds pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, betaald ouderschapsverlof, het kopen en verkopen van verlofuren, bedrijfsfitness, tegemoetkoming in reiskosten woon-werkverkeer en studiefaciliteiten. Verder ontvang je naast het salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 17,05% over je salaris. Met het IKB beschik je over keuzevrijheid en eigen zeggenschap over deze financiële ruimte. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

Laat van je horen!

Stuur je motivatie en cv uiterlijk donderdag 20 december 2018 onder vermelding van vacaturenummer 18-36 naar: solliciteren@soest.nl. Je kunt je brief richten aan Carine Vollebregt, HR adviseur.  De kennismakingsgesprekken voor deze vacature zijn op vrijdag 11 januari 2019. Mocht je doorgaan naar de volgende ronde, dan heb je op vrijdagochtend 18 januari je tweede gesprek. Wil je hier alvast rekening mee houden?

Vragen?

Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Anouk van Aarsen. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen aan Sahide Celikel of Mariëlle Barten van de HR administratie. Iedereen is bereikbaar via (035) 609 34 11. 

 Acquisitie? Nee, dank je!