LHBT'er in Soest

Donderdagavond 16 februari 2017 stond Soest in het teken van de acceptatie van LHBT’ers. Hoe staat het met de veiligheid op school, op straat, op het werk, in de eigen buurt of bij de sportvereniging? Wat speelt er op dit gebied bij de verschillende (maatschappelijke) organisaties en wat zou er volgens Soester LHBT’ers nog kunnen verbeteren? Al deze vragen en meer werden tijdens deze thema-avond behandeld in kleine gespreksgroepen. De uitkomst ervan was bepalend voor de vraag of de gemeente speciaal LHBT-beleid moet ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld ‘regenbooggemeenten’ Amersfoort en Utrecht al hebben. De gemeenteraad besluit daar later over. Lees het verslag van de bijeenkomst (pdf, 341 KB).

Vervolgavond op 28 maart

De eerste bijeenkomst van 16 februari jl. maakte duidelijk dat er grote behoefte bestaat aan gemeentelijk LHBT-beleid. Maar wat wordt daar precies onder verstaan en wat zou hier dan concreet in moeten staan? Op 28 maart konden LHBT’ers en organisaties hiervoor input leveren aan de hand van vier thema’s die naar voren zijn gekomen uit de eerste bijeenkomst: veiligheid, ontmoeting, bewustwording en communicatie. De input wordt gebruikt om een raadsvoorstel LHBT-beleid op te stellen. Lees het verslag van de tweede bijeenkomst (pdf, 98 KB).

Er is inmiddels een raadsvoorstel 'Voorstel opstellen LHBT+agenda' (pdf, 174 KB).

Leven als LHBT'er

Heb je als LHBT'er vragen over bepaalde onderwerpen? Of voel je je bijvoorbeeld onveilig? Dan zijn er verschillende organisaties die je kunnen helpen. Op de websites van deze organisaties vind je veel meer informatie:

Lees voor verdere nuttige informatie onderstaande documenten:

Gemeentelijke informatie voor LHBT'ers

Wilt u als LHBT'er een kind adopteren of erkennen? Lees dan onderstaande relevante informatie door (kijk ook bij veelgestelde vragen):