Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen onbetaald voor een naaste die blijvend of tijdelijk zorg, hulp of opvang nodig heeft als gevolg van ziekte of een handicap. Bijvoorbeeld vanwege ouderdom, een chronische ziekte, psychische klachten of een (verstandelijke) beperking. De mantelzorger heeft een sociale relatie met deze persoon. De zorg, hulp of opvang gaat verder dan gebruikelijk is in een sociale relatie.

Mantelzorg heeft twee kanten

Mantelzorg heeft twee kanten. De liefdevolle kant, waarin zorgen voor iemand vanzelfsprekend is. Omdat u om iemand geeft of omdat het gewoon zo hoort. De andere kant is dat mantelzorg ook zwaar kan zijn. Als u te weinig tijd heeft voor uzelf omdat u dag in dag uit verantwoordelijk bent voor iemand die niet zonder uw hulp kan. Of als u mantelzorg combineert met een baan, een gezin of andere verplichtingen.

Als u mantelzorger bent, dan weet u hoeveel energie dat soms kost. De gemeente Soest wilt u daarom graag ondersteunen zodat u uw waardevolle zorg, hulp of opvang zo goed mogelijk kunt bieden. En u zich minder belast voelt.

Steun van Steunpunt Mantelzorg

Voelt u zich overbelast dan kan het Steunpunt Mantelzorg wellicht helpen. Bel het steunpunt en dan kijken we samen naar wat helpend kan zijn. U kunt op van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 bellen naar (035) 609 34 11 of mailen naar steunpuntmantelzorg@soest.nl

Het Steunpunt Mantelzorg probeert samen met zorg- en welzijnspartners om de mantelzorgers te ondersteunen. Op de hoogte blijven van wat wij samen doen? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van steunpunt

Meer informatie over mantelzorg: www.zorgzaamsoest.nl/mantelzorg

Registreren?

Dacht u dat u zich kon registreren als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg? Dat kon ook. Nu wordt u als mantelzorger niet meer geregistreerd bij het Steunpunt Mantelzorger. De nieuwe privacywet (Algemene Verordening Gegevensbescherming, 25 mei 2018) vraagt om een andere werkwijze. Zo zijn uw persoonsgegevens beter beschermd.

Onze diensten blijven ongewijzigd: u kunt ons altijd bellen voor informatie en advies, voor ondersteuning, voor de huishoudelijke hulp voor mantelzorgers (HHT), voor het mantelzorgcompliment, voor de dag van de mantelzorger en voor de nieuwsbrief voor mantelzorgers.

Heeft u een vraag over deze verandering neem dan contact met ons op.