MijnOverheid

MijnOverheid is de persoonlijke website van burgers voor overheidszaken. Via MijnOverheid kunt u bijvoorbeeld een herinnering krijgen als hun paspoort bijna verlopen is. Al meer dan 7 miljoen Nederlanders maken gebruik van MijnOverheid.

De gemeente Soest is aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. Serviceberichten die u van de gemeente via de reguliere post ontvangt kunt u vanaf nu ook digitaal ontvangen via e-mail.

Melding van MijnOverheid

Als de gemeente Soest een bericht voor u plaatst krijgt u een e-mail van MijnOverheid.nl op het e-mailadres dat u heeft opgegeven. Het is dus belangrijk dat u uw e-mailadres actueel houdt. 

Berichten die in MijnOverheid.nl worden geplaatst gelden als officiële berichtgeving. Wij gaan ervan uit dat dit bericht u ook bereikt. Wij krijgen geen informatie van MijnOverheid.nl of en wanneer u uw berichten hebt gelezen of verwijderd.

Aanmelden berichtenbox

Door te registreren voor de Berichtenbox via MijnOverheid ontvangt u het servicebericht of aanslag voortaan in de berichtenbox.

De Berichtenbox van MijnOverheid is een persoonlijke beveiligde postbus waar u digitale berichten van de overheid op één plek ontvangt en onbeperkt kan bewaren. De berichten worden versleuteld verstuurd via beveiligde verbindingen naar het Burgerservicenummer (BSN) van de geadresseerde.

DigiD

Wilt u zich registreren voor de Berichtenbox? Dan heeft u een DigiD nodig. Ga hiervoor naar MijnOverheid en vraag uw DigiD aan.

Heeft u een DigiD, dan plaatst u op MijnOverheid, na inloggen, een vinkje bij Gemeente Soest. Klik daarna onderaan die pagina op ‘bewaren’. U bent dan geregistreerd voor de berichtenbox van Soest. U ontvangt een notificatie via e-mail zodra de aanslag of servicebericht in de berichtenbox staat. Hiervoor moet u wel uw e-mailadres invullen bij MijnOverheid.

Toch per post?

Als u het servicebericht of aanslag toch per post wilt blijven ontvangen, dan hoeft u verder niets te doen. Ook als u zich niet heeft aangemeld, ontvangt u dit gewoon per post.

Meer informatie

Op MijnOverheid vindt u uitgebreide informatie over de berichtenbox, over DigiD en het aanvragen en registreren daarvan. Ook kunt u daar terecht voor vragen over uw account, wachtwoord en andere informatie over uw DigiD.