Een compliment voor Mantelzorgers

De gemeente Soest is trots op haar mantelzorgers en daarom ontvangen zij jaarlijks het Mantelzorgcompliment: een waardering voor de langdurige en onbetaalde zorg die zij geven aan een familielid, vriend of kennis. Aanvragen van het compliment kan tot 1 juni 2018.

Dit jaar bestaat het compliment uit de Knollenbon, een nieuw lokaal initiatief. De Knollenbon is te besteden bij diverse winkels en restaurants in Soest en Soesterberg en ook bij de sauna Thermen Soesterberg.

Voor wie is het mantelzorgcompliment?

Het mantelzorgcompliment wordt gegeven aan mantelzorgers die zorg bieden aan een inwoner in de gemeente Soest. Alle mantelzorgers die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg ontvangen automatisch het mantelzorgcompliment per post. Mantelzorgers die nog niet bekend zijn bij ons, kunnen zich online aanmelden, via de mail steunpuntmantelzorg@soest.nl of via telefoonnummer: (035) 609 34 11. Aanvragen kan tot 1 juni 2017, mantelzorgers ontvangen het compliment na 1 juni.

Kent u iemand die het mantelzorgcompliment verdient?

Mensen die mantelzorg ontvangen kunnen hun mantelzorger ook, met hun goedkeuring, voordragen. Ook de zorgverlener of de huisarts kan een mantelzorger voordragen. En natuurlijk kunnen mantelzorgers zichzelf aanmelden. Wit u iemand voordragen? Bespreek dit dan met de mantelzorger en neem voor 1 juni contact met ons op steunpuntmantelzorg@soest.nl of via telefoonnummer: (035) 609 34 11.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorgers zorgen onbetaald voor een naaste die blijvend of tijdelijk zorg, hulp of opvang nodig heeft als gevolg van ziekte of een handicap. Bijvoorbeeld vanwege ouderdom, een chronische ziekte, psychische klachten of een (verstandelijke) beperking. De mantelzorger heeft een sociale relatie met deze persoon. De zorg, hulp of opvang gaat verder dan gebruikelijk is in een sociale relatie. In Soest zijn naar inschatting zo’n 11394 (Mezzo, 2017) mantelzorgers.

Zorgzaamsoest.nl

Mantelzorg kost veel energie. De gemeente Soest wil samen met Zorg- en Welzijnspartners mantelzorgers graag ondersteunen, zodat zij hun waardevolle zorg, hulp of opvang zo goed mogelijk kunnen bieden en zich minder belast voelen. Meer informatie over hulp en ondersteuning voor mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen, is te vinden op de website van Zorgzaamsoest.nl