Els de Schepper uitgeroepen tot Soester van het jaar 2018

Maandagavond 7 januari, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Soest, maakte burgemeester Rob Metz bekend, dat uit de vier officieel genomineerden, mevrouw Els de Schepper is uitgeroepen tot Soester van het jaar 2018!

De jury, bestaande uit de heren Kees Wantenaar, Koos Nieuwland en burgemeester Metz, zijn onder de indruk van het initiatief dat mevrouw de Schepper toont om eenzaamheid tegen te gaan en de enorme waardering die Soesters hiervoor hebben. Zo organiseert zij ontmoetingsbijeenkomsten voor 55-plussers. In de vorm van bijvoorbeeld samen eten en uitjes naar maatschappelijke organisaties. Door haar groepsgewijze inzet organiseert mevrouw de Schepper als voorvrouw verbinding tussen mensen. Zij is daarmee een waar rolmodel en een inspiratie voor anderen.

Vier officieel genomineerden

De oproep aan Soesters om personen aan te dragen voor de titel ‘Soester van het jaar 2018’ werd beantwoord met in totaal 11 inzendingen. De jury selecteerde hieruit vier officieel genomineerden. Deze genomineerden zijn: José van den Broek (vrijwilliger), Els de Schepper (vrijwillig organisator), Anita Schonewille (vrijwilliger dierenambulance) en Geryjanne Wiedijk (vrijwilliger voedselbank Soest).  

Burgemeester Rob Metz: “De activiteiten van deze top vier sluiten aan bij de aandacht die we als gemeente willen schenken aan het hebben van meer zorg en aandacht voor elkaar en wederzijds respect, als tegenhanger van verharding en polarisatie in de samenleving”. 

Soesters om trots op te zijn!

Al enkele maanden werd er gezocht naar mensen die in Soest en Soesterberg het verschil maken. Mensen die zich gedreven inzetten voor vrienden, buren, bekenden of onbekenden in buurt, wijk of dorp. Altijd bereid om in actie te komen en te helpen waar het kan. Mensen die bijdragen aan het geluk of de gezondheid van anderen. Of mensen die kansen zien en pakken om Soesters die verschillen in achtergrond, ideeën en generatie met elkaar te verbinden. Die niet denken in termen van 'wij' en 'zij', maar vanuit 'samen'. Want dat soort mensen maakt ons trots!