Meer dan 600 zakken vuurwerkafval ingeleverd

Voor de achtste keer op rij organiseerde de gemeente Soest samen met Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) een inzamelactie voor vuurwerkafval.

De middag werd afgesloten met een groepsfoto.

Meer dan 600 afvalzakken met vuurwerkafval werden ingeleverd door inwoners uit Soest en Soesterberg. Elke volle zak met vuurwerkafval kon ingeleverd worden bij de Schans (recyclingstation) in Soest en bij het Recyclingstation van de RMN Zeist. Per zak ontvingen de kinderen een lootje, hiermee maakten ze kans op prijzen. De prijsuitreiking was op 9 januari in de raadszaal van het gemeentehuis.

Circa 70 inwoners verzamelden zich in de raadszaal van het gemeentehuis voor de prijsuitreiking. Wethouder Harrie Dijkhuizen reikte de prijzen uit. Wethouder Dijkhuizen; “Geweldig dat er zoveel kinderen hebben meegedaan aan deze actie. Samen zorgen we er tenslotte voor dat we de straten mooi schoon achter laten.”

De prijzen bestonden uit VVV-bonnen van verschillende waarde. De deelnemers met de winnende loten waren erg blij. Voor alle kinderen was er uiteindelijk nog een cadeautje om hen te bedanken voor hun inzet.