Online community voor professionals en vrijwilligers nu live

De vorig jaar gelanceerde website www.zorgzaamsoest.nl heeft vanaf nu een online community. Deze community is de plek waar professionals en vrijwilligers kennis en ervaringen kunnen uitwisselen op het gebied van zorg, welzijn en samenleven.

De community is een veilige en besloten plek die aansluit bij de behoefte van organisaties om meer en beter samen te kunnen werken aan oplossingen voor inwoners met hulp- en ondersteuningsvragen. Het idee hiervoor is ontstaan tijdens de bijeenkomst ‘Samen bouwen aan een Zorgzaam Soest’. Zo’n 120 hulpverleners, vrijwilligers, bewoners, raadsleden, ondernemers en ambtenaren waren hierbij aanwezig.

Kracht van de community

De komende maanden zijn eenzaamheid en mantelzorg belangrijke thema’s. Uitdagingen waar je als professional of als vrijwilliger soms of regelmatig mee te maken krijgt. In de community kan ook gebruik gemaakt worden van een e-learning over mantelzorg en kunnen community leden elkaar vinden op naam, organisatie en expertise. De nadruk ligt op interactie: discussies starten, elkaar vragen stellen en kennis delen. Naast de hoofdthema’s is het ook mogelijk om andere onderwerpen naar voren te brengen. Wij nodigen organisaties van harte uit het kennismakingsfilmpje op www.zorgzaamsoest.nl te bekijken. Samen staan we sterk voor inwoners van Soest en Soesterberg. Dat is de kracht van de community. 

Lid worden van de community

Professionals en vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de registratiebutton. Vanwege de privacy van de leden, checkt een medewerker van het platform de aanmelding voordat een professional/vrijwilliger wordt toegelaten.

Website voor inwoners

De website voor inwoners blijft uiteraard ook bestaan. Hier kunnen zij terecht voor vragen over onderwerpen als jeugd en gezin, vervoer en mobiel zijn, werk en inkomen, sociale contacten, gezondheid, wonen en mantelzorg. Zorgzaamsoest.nl biedt ook informatie over vrijwilligers, zorg en overlast en praktische hulp.