Ondernemerscongres 2017 met Het Beste Ondernemersidee van Soest

Inspirerende verhalen over de eerste 3D-geprinte kroon en het succes van turbo’s voor kleine, specialistische autofabrikanten, ideeën van een FunkBra, gekleurde zakken en een herenboer. Het Ondernemerscongres Soest was ook dit jaar weer een groot succes in een afgeladen Restaurant De Soester Duinen.

Het zesde Ondernemerscongres, georganiseerd door de gemeente Soest en de Soester Zakenkring, stond dit jaar in het teken van Verhalen met het thema ‘Ondernemer+Succes=Verhaal’. De avond werd geleid door Kim Lian van der Meij. 

Inspirerende verhalen

Ondernemer Rik Jacobs vertelde een inspirerend verhaal over het succes van NextDent uit Soesterberg. Jacobs was zelf zijn eerste klant toen hij de eerste 3D-geprinte kroon geïmplanteerd kreeg. Inmiddels heeft hij ervoor gezorgd dat Tandheelkundestudenten worden opgeleid om implantaten met een 3D-printer te maken en is zijn bedrijf overgenomen door het Amerikaanse, beursgenoteerde bedrijf 3D Systems.

Maarten Buitenhuis van Tachyon uit Soest vertelde over het succes van zijn turbo’s die hij aan kleine, specialistische autofabrikanten levert. Hij opereert in een nichemarkt. Daarnaast is Tachyon actief in de racewereld en hiervoor heeft Maarten alle circuits afgereisd. 

Het zesde Ondernemerscongres, georganiseerd door de gemeente Soest en de Soester Zakenkring, stond in het teken van Verhalen met het thema ‘Ondernemer+Succes=Verhaal’. De avond werd geleid door Kim Lian van der Meij.

Beste Ondernemersidee van Soest 2017

Tijdens het congres vond de finale plaats van de wedstrijd ‘Het Beste Ondernemersidee van Soest 2017’. Het publiek kon stemmen op een van de drie ideeën die de jury had gekozen tot podiumkandidaten: 

  • Het eerste idee van Jan de Vries, Joop Verhoef en Erica Heijkoop was: ‘Van Bak naar Zak’. Hun idee is om geen verschillende kliko’s te gebruiken voor het scheiden van afval maar het gebruiken van verschillende kleuren zakken.
  • Het tweede idee was van Jeroen Meeder en Rien Hazeleger: ‘Herenboeren Soest e.o.’ Zij willen een boerderij opzetten in Soest vanuit een coöperatie waardoor ongeveer 200 huishoudens 60 procent van hun eten van deze boerderij halen.
  • Het derde idee was van Anita Schimmel. Haar idee is de ‘FunkBra’, een mooie bh die vrouwen kunnen dragen nadat zij borstkanker hebben overwonnen. De bh heeft een masserend effect wat oedeem helpt te verminderen en toch mooi staat.

Eerste prijs voor FunkBra

Het aanwezige publiek bepaalde met behulp van hun smartphone wie ‘Het Beste Ondernemersidee van Soest’ had. Maar liefst 72 procent van de aanwezigen stemde voor het idee van Anita Schimmel. ‘Van Bak naar Zak’ en Herenboeren wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs. 

Anita Schimmel kreeg uit handen van Nic Kors van de Rabobank Amersfoort-Eemland een cheque voor een ontwikkelbudget van € 1000. Het idee Van Bak naar Zak kreeg een ontwikkelbudget van € 500 en Herenboeren Soest ontving een ontwikkelbudget van € 250 uit handen van Kees Wantenaar van de Soester Zakenkring. 

Bekijk voor een sfeerimpressie het filmpje op YouTube.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Puck Brunet de Rochebrune via (035) 609 34 11.

Winnares Anita Schimmel met de FunkBra
Het publiek
Alle winnaars van het Ondernemerscongres 2017