Ondernemerscongres 2018

De Soester Zakenkring en de Gemeente Soest organiseerden ook in 2018 het Ondernemerscongres in het Officierscasino in Soesterberg.

Ondernemerscongres 2018: een avond vol verhalen

Tijdens dit congres konden ondernemers uit Soest – Soesterberg elkaar ontmoeten en netwerken. Het congres stond  in het teken van inspirerende ondernemersverhalen van Mark van Drieberge van Hypsos en Wim Hoeks van Ice-World.

Robbert Meeder was de avondvoorzitter van het congres en ging in gesprek met de twee Soester(bergse) ondernemers. Mark van Drieberge is directeur van Hypsos. Zij creëren merkomgevingen wereldwijd in de vorm van world expo’s, musea, evenementen, stands en veel meer. Dit jaar hebben zij onder andere het Holland Heineken House op de Olympische Spelen in Zuid-Korea gebouwd.

Wim Hoeks, directeur van Ice-World, maakt, verhuurt en verkoopt onder andere mobiele ijsbanen. Dat doen ze over heel de wereld maar ook om de hoek.

Winnaar Beste Bedrijf van Soest: Kunst-Siersmederij Rein Tupker &Zn

Dit jaar was voor het eerst de verkiezing van ‘Het Beste Bedrijf van Soest’ onderdeel van het programma. Een spannende zoektocht naar de ondernemer die zich echt onderscheidt in Soest in 2018. De jury had drie podiumkandidaten geselecteerd uit de genomineerden. Tijdens het congres koos het publiek (ondernemers van Soest en Soesterberg) de winnaar: Rein Kunst-Siersmederij Rein Tupker &Zn.

De circa 250 aanwezige ondernemers op het congres uit Soest en Soesterberg konden tijdens het ondernemerscongres stemmen op één van de drie genomineerde bedrijven. Met 45 procent van de stemmen was het bedrijf van Rein Tupker de winnaar. Rein Tupker over de behaalde overwinning: "Ik ben echt verrast, ik had dit niet verwacht. Prachtig mooi!" Het bedrijf Karelsen Bandenservice werd tweede en Banketbakker Lex Verkley pakte de derde plaats.

Winnaar Kunst-Siersmederij Rein Tupker &Zn
Overzicht ondernemerscongres 2018

 

Wethouder Liesa van Aalst: "Het was een avond waarin ik met bewondering heb gekeken naar de prachtige Soester bedrijven die in het zonnetje werden gezet. Ik ben erg onder de indruk van de bevlogenheid en passie van deze bedrijven en de mooie producten die ze maken. Graag feliciteer ik de drie (familie)bedrijven met hun nominatie voor 'Beste bedrijf van Soest' en feliciteer ik Rein Tupker met het behalen van de titel 'Beste Bedrijf van Soest'.

Meer weten?

Een uitgebreid verslag en meer foto's van het ondernemerscongres vindt u op de website van Zakelijk Soest. Bekijk ook het filmpje van RaboTV.