Schuldhulpverlening

Hulp als het even minder gaat

Om wat voor reden dan ook, kan het wel eens minder gaan in uw onderneming. Dan zijn er allerlei partijen die u kunnen helpen bij verschillende problemen. Hieronder een overzicht van dienstverleners en de diensten die zij verlenen.

Ondernemerspreekuur

Tijdens het Ondernemers Inloopspreekuur zijn de bedrijfscontactfunctionaris, BMO en SoestNetwerkt beschikbaar om te luisteren, u te woord te staan en u waar nodig te adviseren over kwesties van zakelijke en algemene aard.

Kijk voor de agenda op de website van Zakelijk Soest: www.zakelijksoest.nl

Zuidweg&Partners

Bent u ondernemer en heeft u tijdelijk te maken met financiële uitdagingen? Dan kunnen Zuidweg & Partners u helpen uw bedrijf te continueren. Ook is Zuidweg de expert van de gemeente Soest op het gebied van schuldhulpverlening voor ondernemers en ex-ondernemers.

Kijk voor meer informatie op de website: www.zuidweg-partners.nl

Qredits

Qredits helpt ondernemers met kredieten, coaching en met een Academy. Qredits is geen bank, maar een stichting en zijn er dus niet om winst te maken, maar om u winst te laten maken.

Kijk voor meer informatie op de website: www.qredits.nl

115-Help-een-bedrijf

Hebt u een mooi bedrijf, maar maakt u zich zorgen? Stichting 155-Help-een-bedrijf is het nationaal noodloket voor ondernemers. Een professionele ondernemersadviseur van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) kijkt samen met u naar uw situatie en adviseert over mogelijke oplossingen.

Kijk voor meer informatie op de website: www.155.nl

IMK

Een ondernemer met talent en passie, verdient alle succes. Vandaar dat het IMK op cruciale momenten zelfstandigen bijstaat met advies, begeleiding en ondersteuning. Of het nu gaat om starten, groeien, overleven of stoppen.

Kijk voor meer informatie op de website: www.imk.nl/voor-ondernemers

Uitvoeringsorganisatie BBS

Zelfstandigen kunnen in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Hier zijn wel diverse voorwaarden aan verbonden. Voor meer informatie, kijk op de website: www.wibbs.nl/bijstand-zelfstandigen

Loket Schulden

Heeft u schulden of heeft u problemen met afbetalen? Zorg ervoor dat het niet erger wordt. Bij Loket Schulden van de gemeente Soest kunt u terecht voor informatie en advies.

Kijk voor meer informatie op: Schuldhulpverlening aanvragen

MKB Doorgaan

MKB Doorgaan is een landelijk werkende, onafhankelijke, non-profit stichting die vroegsignalering van (financiële) problemen organiseert en hulp biedt. Dat doen zij aan mkb-ondernemers en zzp’ers met een in de kern levensvatbaar bedrijf, maar die hulp nodig hebben om hun bedrijf gezond te houden.

Kijk voor meer informatie op de website: www.mkbdoorgaan.nl

Schuldhulpmaatje

De vrijwilligers van Schuldhulpmaatje bieden hulp aan mensen die te maken hebben met (dreigende) schulden. Zonder oordelen en snel. Om een vicieuze cirkel van schulden te voorkomen, richten zij zich voor de langere termijn ook op zelfredzaamheid en bewust financieel gedrag.

Kijk voor meer informatie op de website: www.schuldhulpmaatje.nl/locaties/soest

MKB Santos

Dit is een fonds dat hulp verleent aan (oud) MKB-ondernemers en hun gezinsleden. Als andere instanties geen hulp kunnen bieden, zou dit uw vangnet kunnen zijn. Hier zijn wel strikte criteria aan verbonden.

Kijk voor meer informatie op de website: www.mkbsantos.nl