Brief aan de ondernemers

Soest, 24 maart 2020

Onderwerp : Maatregelen ter ondersteuning van ondernemers in Soest en Soesterberg

Beste ondernemer,  

Het dagelijks leven in de gemeente Soest is sinds een week ingrijpend veranderd. Allereerst maken we ons zorgen om ieders gezondheid en doen we wat nodig is om het coronavirus onder controle te krijgen. Dat geldt natuurlijk ook voor u.

Ik kan me voorstellen dat voor uw bedrijf de gevolgen van de preventieve maatregelen die het Rijk heeft getroffen, merkbaar zijn. En dat de toekomst van uw bedrijf en de werknemers die u wellicht heeft, u dan ook zeer bezighoudt.

Daarom stuur ik u, als wethouder Economische Zaken, namens het college van burgemeester en wethouders een eerste overzicht van ondersteuningsmaatregelen voor het lokale bedrijfsleven. We beraden ons nog op aanvullende maatregelen. Bij uitzondering doe ik dat met deze open brief, het zijn tenslotte uitzonderlijke tijden.

Gevolgen voor lokale bedrijfsleven  

Uit mijn contacten met ondernemers van de afgelopen dagen is wel gebleken dat de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus breed voelbaar zijn in het Soester bedrijfsleven. De horeca wordt hard geraakt door de noodzakelijke sluiting en de supermarkten draaien overuren om de extra drukte in hun winkels in goede banen te leiden. De gevolgen beperken zich echter niet tot deze branches, iedereen heeft op enigerlei wijze hiermee te maken.  

Gemeente wil helpen

Het kabinet heeft een groot pakket aan maatregelen gepresenteerd voor ondernemers om de economische gevolgen van het coronavirus op te vangen. Ook lokaal werken we hard om u te ondersteunen. Daarom hebben we verschillende maatregelen getroffen die versneld ingaan. In de bijlage zetten wij deze maatregelen voor u op een rij. U zult zien dat een aantal maatregelen nog in voorbereiding zijn, hierover zal op korte termijn besluitvorming plaatsvinden.  

Wij blijven ontwikkelingen volgen

Wij hopen natuurlijk allemaal dat de preventieve maatregelen snel effect hebben. Wij volgen als gemeente de ontwikkelingen op de voet en kijken daarbij ook naar wat dit voor het lokale bedrijfsleven betekent. Wij onderhouden goed contact met de ondernemersverenigingen in onze gemeente.  

Wij denken graag mee

De gemeente Soest denkt graag mee met het Soester en Soesterbergse bedrijfsleven om zo goed mogelijk door deze crisis heen te komen. Wij willen de dienstverlening van de gemeente aan ondernemers juist nu continueren en omdat de situatie erom vraagt. Wij horen het graag als u een creatief idee heeft waarmee we ondernemend Soest en Soesterberg kunnen ondersteunen. U kunt hiervoor contact opnemen met Nynke Minkema (Bedrijfscontactfunctionaris) op 035-609 34 11 of via PostbusRuimte@soest.nl. 

Wij doen ons best om u zo direct mogelijk te informeren over alle ontwikkelingen. Houd voor de meest actuele informatie onze website en social media kanalen in de gaten. Heeft u vragen? Mail deze dan ook naar PostbusRuimte@soest.nl

Met vriendelijke groet, 

Namens Burgemeester en wethouders, 

Liesa van Aalst Wethouder Economische Zaken 

Bijlage: open brief aan de ondernemers (pdf, 76 KB)

< Terug naar de pagina voor ondernemers