Horeca en terrassen

Als gemeente denken we graag met de ondernemers mee. We zetten in dit bericht zowel de landelijke als de lokale richtlijnen op een rij.

Welke landelijke regels gelden er voor de horeca?  Op de website van de Rijksoverheid vindt u het volledige overzicht van de nieuwe maatregelen.

Lokale mogelijkheden en voorwaarden

Is het openstellen van de horeca onder de mogelijke beperkingen in de nabije toekomst voor uw onderneming aanleiding om uw terras te vergroten of te overkappen?

Dan gelden daarvoor richtlijnen voor uitbreiding, overkappen of het plaatsen van winterterrassen horeca in openbaar gebied.

Als deze richtlijnen in de praktijk niet goed werken, dan kan de gemeente de richtlijnen aanpassen. Bij wijziging van de landelijke richtlijnen, passen wij ook de gemeentelijke richtlijnen aan. De richtlijnen voor de tijdelijke uitbreiding van het terras gelden voorlopig tot 31 mei 2022.

Aanvraag tijdelijke uitbreiding terras

Heeft u de wens om uw bestaande terras uit te breiden of een nieuw terras te creëren? Vul de aanvraag in en stuur dit naar postbus2000@soest.nl.

  Formulier verzoek uitbreiding terras (pdf, 59 KB)

  Aanvraag gedoogbeslissing overkapping terras

  Wilt u een overkapping op uw terras plaatsen? Vul het aanvraagformulier in en stuur deze met de bijbehorende bijlagen naar postbus2000@soest.nl

  Formulier aanvraag plaatsen overkapping (pdf, 59 KB)

  Afhandeling en termijn

  Alleen compleet ingevulde aanvragen voorzien van de benodigde bijlagen kunnen in behandeling worden genomen.

  Omdat wij dit snel willen regelen, kan het nodig zijn om in de praktijk gekozen oplossingen bij te sturen. Wij rekenen daarbij op uw medewerking.

  Dien uw aanvraag zo snel mogelijk in. Wij streven er naar om binnen 10 werkdagen de complete aanvraag te beoordelen en een vergunning te verlenen of een gedoogbeslissing af te geven.