Winkelgebieden

Deze bijzondere tijd maakt dat wij als gemeente de winkeliers de ruimte willen geven om zo goed mogelijk service aan onze inwoners te kunnen bieden op een manier die past bij deze bijzondere coronaperiode. Niet-essentiƫle winkels zijn dicht tijdens de lockdown.

Vanaf 10 februari is het mogelijk om producten te bestellen en af te halen bij een winkel. En per 3 maart is winkelen op afspraak mogelijk. De boodschap blijft om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dan blijven de contactmomenten en de mobiliteit zo beperkt mogelijk.

Winkelgebieden

Buiten de lockdown gelden de volgende openingstijden:

  • maandag tot en met zaterdag van 7.00 uur tot 22.00
  • zondag vanaf 8.00 uur open voor speciale doelgroepen
  • zondag van 10.00 tot 20.00 uur voor regulier winkelend publiek

In overleg met de winkeliersverenigingen proberen wij hier per winkelgebied zoveel mogelijk eenduidigheid in aan te brengen.

Voor de komende periode zijn tot nader order de venstertijden tijdelijk verruimd waardoor de bevoorrading van de winkels gemakkelijker verloopt. De handhavers van veiligheid, toezicht en handhaving monitoren op straat of de ruimere venstertijden tot een toename van onwenselijke en onveilige situaties leidt. Als de onveiligheid toeneemt en/of de overlast voor bewoners onacceptabel stijgt, wordt afgewogen om de venstertijden bij te stellen.

Meer informatie