Rioolverstopping

De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel.

Heeft u last van een rioolverstopping?

Dan moet u uitzoeken waar de verstopping zit: in het gemeentelijke deel of het particuliere deel van het riool. Om daar achter te komen, moet u het ontstoppingsputje opgraven. Dit putje zit vlakbij de erfgrens.
    
Het ontstoppingsputje kunt u vinden aan de hand van de rioolaansluitingskaartjes. Het putje ligt op een diepte van 0,50-0,70 meter. Staat uw adres niet op de rioolaansluitingskaartjes? Bel dan met de gemeente.

Als het ontstoppingsputje vol met water staat, dan zit de verstopping in het gemeentelijke deel van het riool. Bel in dat geval de gemeente. Er komt dan binnen 4 uur een aannemer bij u. De gemeente betaalt de kosten om de verstopping te verhelpen.

Als het ontstoppingsputje leeg is, zit de verstopping in het particuliere deel van het riool. U moet dan zelf zorgen dat de verstopping verholpen wordt. U belt daarvoor een loodgieter of ontstoppingsbedrijf.

Contact

U neemt contact met ons op als:

  • U wilt weten waar u het ontstoppingsputje kunt vinden
  • Het gemeentelijke deel van het riool verstopt is
  • U vragen heeft over de rioolaansluiting of over rioolverstopping

De afdeling Realisatie is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur via telefoonnummers: (035) 609 34 11.

Komt u er buiten kantooruren achter dat het gemeentelijke deel van het riool verstopt is? Neem dan contact op via telefoonnummer: (035) 609 37 47.

Als u een storing in uw druk- en vacuĆ¼mriolering heeft, dan kunt u dag en nacht bellen naar telefoonnummer: (035) 609 36 39. Spreek uw naam en telefoonnummer duidelijk in op het antwoordapparaat. Dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.