Afslagvak Stadhouderslaan

We vinden het belangrijk dat Soest goed bereikbaar is en auto’s niet onnodig lang stilstaan naast onze huizen binnen ons dorp. We stellen daarom voor om op de Stadhouderslaan een afslagvak te maken naar de Korte Brinkweg.

We doen dat nadat we een veiligere inrichting hebben gemaakt van de Korte en Lange Brinkweg, waarover we omwonenden twee weken geleden informeerden.

Het afslagvak moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer richting de Van Weedestraat. Bekijk hieronder een eerste schetsontwerp.

Schetsontwerp Stadhouderslaan(pdf, 1.2 MB)
Klik op de afbeelding voor het complete schetsontwerp.

Planning

We hebben omwonenden een korte vragenlijst voorgelegd en nemen hun input mee. Eind mei beslissen we of we het afslagvak aanleggen. Als we dit doen, richten we eerst de Lange Brinkweg en het deel van de Korte Brinkweg tussen de Stadhouderslaan en de spoortunnel veiliger in. Hier hebben we omwonenden twee weken geleden over geïnformeerd.

We betrekken bewoners vanaf dit najaar bij de uitwerking van alle plannen en bekijken de suggesties die u doet.

Doorstroom Van Weedestraat

Veel doorgaande automobilisten maken een keuze tussen de Van Weedestraat en de Korte Brinkweg. Verkeer dat nu afslaat naar de Korte Brinkweg zorgt voor vertraging op de Stadhouderslaan. Verkeer dat rechtdoor wil naar de Van Weedestraat kan er niet voorbij. Daardoor staat het verkeerslicht bij de Van Weedestraat regelmatig op groen zonder dat er verkeer aankomt.

Om dat op te lossen willen we een afslagstrook maken naar de Korte Brinkweg. Verkeer dat rechtdoor wil kan er dan langs. Het wordt niet sneller of makkelijker om linksaf te slaan naar de Korte Brinkweg. We verwachten daar geen extra verkeer. We denken wel een groot deel van de vertraging op de Stadhouderslaan op te lossen.

Naar het overzicht