Nieuwe sporthal bij sportboulevard de Engh

De gemeenteraad heeft in 2019 besloten om de nieuwe sporthal aan de achterkant van Sportboulevard de Engh te realiseren. De fase van ontwerp en voorbereiding is in volle gang. 

De gemeenteraad nam een besluit op basis van het programma van eisen en de bijhorende businesscase.

Ontwerp en voorbereiding bouw van de nieuwe sporthal

Onder toeziend oog van vertegenwoordiging uit de sport en inwoners is in juni 2020 een architect gekozen. AG NOVA architecten werkte tot half 2021 met betrokkenen aan de verdere invulling van het voorlopig en definitief ontwerp. Ook de inrichting van het buitenterrein en het parkeren kregen hierbij bijzondere aandacht.  

Bekijk de presentatie van de architect van juli 2021. 

De planning voor de nieuwe sporthal verwachten wij als volgt: 

  • Ontwerp en voorbereiding tot eind 2021
  • Start bouw: eind 2021
  • Ingebruikname: tweede kwartaal 2023

Inbreng vanuit de sport, omwonenden en andere belanghebbenden kregen we vanuit de samengestelde werkgroepen. De inbreng was voor de binnenkant en de buitenkant van de nieuwe sporthal. Zo verzamelden we relevante informatie, ervaring en idee├źn. Het ontwerpteam, onder leiding van een architect, gebruikte deze informatie om een zo goed mogelijk ontwerp te maken. Uiteraard dient het al vastgestelde programma van eisen daarbij als uitgangspunt. 

Heeft u vragen over de nieuwe sporthal, wilt u meepraten of heeft u een idee? Neem dan contact op met de projectleider Mustafa Hamurcu. Bel op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur naar 035-609 34 11 of  mail naar postbus2000@soest.nl t.a.v. Mustafa Hamurcu.