Nieuwe sporthal bij sportboulevard de Engh

De gemeenteraad heeft in 2019 besloten om de nieuwe sporthal aan de achterkant van Sportboulevard de Engh te realiseren. De gemeenteraad nam een besluit op basis van het programma van eisen en de bijhorende businesscase. De bouw is inmiddels in volle gang.

Planning

De planning voor de nieuwe sporthal verwachten wij als volgt: 

  • Nieuwbouw sporthal gereed eerste kwartaal 2023.
  • Verbouwing kleedkamers, horeca en hoofdentree bestaande sporthal: tweede en derde kwartaal 2023.
  • Werkzaamheden buitenruimte: derde en vierde kwartaal 2023.
  • Zowel oude als nieuwe sporthal gereed: vierde kwartaal 2023.
  • Sloop Beukendal: eerste kwartaal 2024.

De bouw van de nieuwe sporthal kunt u volgen op de BouwApp op uw smartphone via uw Play store of Apple store.

Participatieproces via werkgroepen

Inbreng vanuit de sport, omwonenden en andere belanghebbenden kregen we vanuit de samengestelde werkgroepen. De inbreng was voor de binnenkant en de buitenkant van de nieuwe sporthal. Zo verzamelden we relevante informatie, ervaring en idee├źn. Het ontwerpteam, onder leiding van een architect, gebruikte deze informatie om een zo goed mogelijk ontwerp te maken. Uiteraard dient het al vastgestelde programma van eisen daarbij als uitgangspunt. 

Onder toeziend oog van vertegenwoordiging uit de sport en inwoners is in juni 2020 een architect gekozen. AG NOVA architecten werkte tot half 2021 met betrokkenen aan de verdere invulling van het voorlopig en definitief ontwerp. Ook de inrichting van het buitenterrein en het parkeren kregen hierbij bijzondere aandacht.  

Bekijk de presentatie van de architect van juli 2021. 

Contact

Heeft u vragen over de nieuwe sporthal, wilt u meepraten of heeft u een idee? Neem dan contact op met de projectleider Mustafa Hamurcu. Bel op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur naar 035-609 34 11 of stel uw vraag online.